6 noiembrie 2017

Orez cu spanac - vegan/de post

Ador garam masala, asa ca am inceput sa experimentez cu orez si spanac si e delicios.

Ingrediente: 4 portii
ulei masline
ceapa rosie
usturoi
1 cana orez brun
1 litru apa
garam masala
spanac

Se prajeste putin ceapa si usturoiul, apoi se adauga orezul brun si apa, se lasa la fiert 40 minute. Cu vreo 10-15 minute inainte, puneti spanac congelat (2 bucati). Daca aveti proaspat, cu 5 minute. Adaugati garam masala (amestec indian de condimente).

Se serveste cu fulgi de drojdie, masline, tofu, rosii sau ce va place. Am facut si varianta fara spanac aici, dar mi-a placut mai mult cu spanac.


Orez cu ardei - mancare vegana/de post

Ingrediente 3-4 portii
o cana de orez brun
1 litru de apa
garam masala - amestec de condimente specific bucatariei indiene (il ador)
1 ardei gras sau Kapia
ceapa
usturoi
ulei de masline

Optional:
fulgi de drojdie
masline
tofu

Se prajesc ceapa si usturoiul in ulei, apoi se adauga orezul si apa. Se lasa la fiert cam 40 minute, se adauga garam masala si la final se presara fulgii si maslinele. Am servit cu rosii si tofu cu chimen.

Pofta buna!