9 noiembrie 2020

Ceaiul tău preferat de la Fares

Proba 15 din competiția SuperBlog a ajuns la sufletul meu din mai multe motive. Fares, sponsorul acestei probe, ne-a oferit spre testare mai multe tipuri de pachete cu produse, in funcția de preferințele fiecărul blogger participant. Asta m-a intrigat. Am băut mereu ceaiuri Fares pentru că eu cred cu tărie că trebuie să susținem brandurile românești, cu atât mai mult cu cât ele sunt de calitate. Fares este o companie 100% românească din Orăștie, județul Hunedoara. Am ținut să fac această introducere deoarece e important să promovăm mai des brandurile autohtone. 

Nu apreciez compania doar pentru că e de-a noastră, ci pentru că au niște ceaiuri extraordinare. Am ales trei tipuri de ceaiuri spre testare și am fost uimită. Încerc să diminuez aportul de cafeină și ceaiurile m-au ajutat foarte mult. Mireasmă, Tihnă sau Vigoare? Toate trei este răspunsul meu pentru că fiecare este potrivit în momente diferite ale zilei sau pentru stări diferite. 


Mai sus, vedeți culoare. Cred că au reușit să creeze produsele perfecte. De obicei, ceaiurile au niște ambalaje generice, cel puțin așa le-am perceput până la acestea. Nu știu cine s-a ocupat de designul ambalajului, dar pare un om optimist, cu pasiune pentru ceea ce face, dar și pentru impactul asupra clientului. După cum vedeți, îmi place să îmi decorez birou și casa într-un stil hygge (conceptul danez al stării de bine, de tihnă, de fericire). Aceste 3 cutii de ceai au adus culoare și optimism. Literele mari care sugerează efectul pe care aceste ceaiuri îl au asupra ta dau un efect foarte frumos. 

Și surpriza nu se oprește aici. Am început degustarea îndată ce am primit produsele, pentru că ce este mai hygge, mai confortabil și plăcut decât să savurezi un ceai Tihnă în timp ce privești un film tematic sau asculți o muzică liniștită? Am desfăcut cutia și rozul pliculețelor în care se află ceaiul m-a făcut să zâmbesc. Culorile au un efect psihologic important asupra stării noastre de spirit. Desigur, rozul duce cu gândul la petalele de trandafir care dau ceaiului de mușețel o aromă inconfundabilă. Dacă ar fi să numesc un singur cuvânt care descrie gustul acestui ceai, acesta este catifelare. Pur și simplu, e ceva liniștitor și simți o catifelare la nivelul papilelor gustative. Cred că petalele sunt de vină, pentru ceai de mușețel am mai băut, dar niciodată în această combinație. 


Recomand savurarea ceaiului dintr-o sticlă transparentă pentru a admira și culoarea intensă a ceaiului tău favorit. Pe cana mea, chiar asta scrie :) Dintre cele trei, am observat că ceaiul Vigoare cu ghimbir și măceșe este într-adevăr revigorant și mai bun de băut dimineața în loc de cafea, cel puțin eu asta am făcut. Cine a mai mâncat produse cu ghimbir (eu ador niște biscuiți vegani cu ghimbir), știe că acesta are o intensitate aparte. Ceaiul este puternic aromatic, iar ghimbirul, ca și celelalte ingrediente anturale din ceaiurile Fares, sunt foarte bune pentru sănătate și pentru creșterea imunității. 

Ceaiul Mireasmă este perfect pentru aroma busuiocului. În plus, combinația dintre busuioc și gustul acrișor al lămâii creează un efect plăcut la nivel senzorial. Orice recenzie ajută, dar nu pot descrie cum te vei simți tu, cititorule, atunci când vei gusta și tu aceste ceaiuri și te vei lăsa învăluit de aromele nebănuite și combinațiile ingenioase de ingrediente naturale de la Fares. Eu le-am pus pe toate trei în raftul din bucătărie și, ori de câte ori deschid acest raft, miroase incredibil. Busuioc, ghimbir, lămâie... e o plăcere să le am acolo și să mă delectez vizual (ambalaje vesele), dar și gustativ și olfactiv ori de câte ori savurez o ceașcă de ceai cald. Cu siguranță, zilelele reci de toamnă sunt mai plăcute cu ceaiul favorit și cu o carte inspirațională. 

În încheiere, vă invit să urmăriți un scurt colaj video cu pozele făcute de mine. Am încercat să creez, măcar parțial, starea de spirit pe care o am când savurez ceaiurile Fares. Mulțumesc sponsorului pentru ocazia de a le testa produsele, pentru că am avut posibilitatea să alegem tipul de pachet dorit și pentru că existați de peste 90 de ani în România.