1 mai 2017

Degustare de vin de la Mennini - Guest Post

Autor: Laurentiu Badea de la AlienTower

Pe 27 aprilie, am fost invitat să particip la degustarea de vin organizată de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro. Vinurile au fost oferite de Crama Mennini, iar locatia a fost una superba, chiar la intrarea in Parcul Romanescu - Terasa Planter's. 

Dintre cele patru combinatii, mi-au placut vreo 3, dar o sa vorbesc despre a doua. 


A doua combinatie a fost Sauvignon Blanc + Tamaioasa Romaneasca si, respectiv, Emmentaler Delaco si struguri albi. Vinul a fost parfumat, adica am simtit imediat aroma de tamaioasa romaneasca. Desi nu sunt un expert in ale vinului, am trait la tara, langa viile de la Vanju Mare, Orevita Mare, Mehedinti. Am simtit, totodata, ca vinul este unul mai tare (am afla de la Ancuta Capatina, reprezentantul regional al cramei, ca are undeva in jur de 13 grade alcoolice). Aroma si gustul erau, cumva diferite si creau un echilibru perfect, intre ele, dar si cu Emmentaler-ul. 



Mi-a placut foarte mult Emmentaler Delaco, pentru ca era intens, puternic si cu o textura chewy, daca-mi este permis englezismul. Savoarea lui, impreuna cu strugurii albi si vinul de la Mennini au creat o combinatie interesanta pentru papilele gustative. Emmentaler-ul este doar aparent simplu, pentru ca, savurat incet, ii simti intensitatea crescand. 

Seara a fost una reusita, in compania unor oameni frumosi. Ancuta a facut o asociere la un moment dat intre vin si frumusetea oamenilor si cred ca are dreptate. Oamenii care savureaza vinul, il degusta, il simt si nu doar il beau, sunt oameni adunat impreuna printr-o poveste - povestea vinului, care dezleaga limbile. Si pentru ca sunt grafician, am admirat bannerul de la Mennini, cu Stelle di Mare, mi-a placut simplitatea lui si mesajul transmis, care ma ducea cu gandul la Frizzante Rose-ul servit la prima combinatie.


La finalul degustarii, am votat fiecare varianta lui, ritual care uneste oamenii prin zambet si ludic. E frumos sa le privesti chipurile zambind, in timp ce extrag un castigator sau isi primesc premiu. Asta pentru ca vinul este despre oameni si zambet.