5 martie 2017

LootCrate in Romania? Kind of :)

I really love to collect comics, figurines, special T-shirts and so on. And I love surprises. The idea to open a box and find something there is why kids love Christmas, am I right? 

So, in January, LootCrate had a really cool offer (buy three crates and you get one for free) and I finally decided to choose a three-month subscription plan. Of course, there started the adventure because Romania is not among the countries where LootCrate ships to. If you want to tell them to do that, they give you a link for a survey that I filled a long time ago and nothing changed. 

So, I asked a friend living in Italy to give me her address in order to have our crate delivered there. I ordered the January crate on January 18th and my friend received it in Italy on February 13th. So, almost a month. She had to send the crate to me. Finally, I had my January crate in March, but it is our first crate, so it was an amazing sensation. 

Really bad that Romania is not among the shipping countries. 

If you are curious about its content, you can watch our unboxing below :)And here you have some of my pics.
 

Intră în mintea angajatului tău

Sunt doar de câteva luni manager într-o agenție de publicitate, dar un gând nu îmi dă pace: acela că aș putea face mai mult. Mi-au plăcut întotdeauna cărțile de dezvoltare personală și leadership scrise de John Maxwell sau Dale Carnegie și am crezut că, odată ajuns într-o poziție de management, voi reuși să fiu un adevărat lider, nu doar un manager într-o mare de manageri. 
Nu vreau să mă înțelegeți greșit. Echipa este mai productivă decât înainte, am crescut baza de clienți, angajații se implică, lucrează bine, dar nu văd scânteia, focul entuziasmului și energia nestăvilită. 

Câteodată cred că sunt prea stresat și gândesc prea mult și prea critic ... Și totuși, intuiția mea îmi spune că pot face ceva. Privesc pe geam și mă bucur să văd că a venit primăvara. Dau un telefon și îl invit pe fratele meu la cafeneaua din colț, în speranța că un ochi proaspăt îmi va aduce o nouă perspectivă asupra lucrurilor. 

La cafeneaua din colț

-Buna, Robert! Tot așa stresat ești? :)
-Salutare! Chiar se vede? Te-am invitat să îți cer un sfat. Am o echipă în subordine și, deși eficienți, mi se par lipsiți de energie. Lipsește primăvara din ochii lor. 
-Parcă tu trebuia să fii managerul și eu poetul :) Cred că știu care e problema. Dar hai să savurăm cafeaua și îți spun la plecare. 
-Să înțeleg că nu ai chef de vorbă ... spun eu, supărat, în timp ce sorb cu nesaț din cafeaua intensă. 
-Dimpotrivă. Relaxează-te și hai să vorbim despre altceva. La despărțire, îți spun cum cred eu că trebuie să procedezi. 

În fața cafenelei, sunt nerăbdător să văd ce idee năstrușnică și genială are fratele meu:
- Secretul este La Fântâna. Gândește-te cum te simți acum. Am stat aproximativ 30 de minute să bem o cafea. Sunt sigur că te simți mai energic. Cred că asta le lipsește angajaților tăi: energia. De aici vine entuziasmul și pasiunea. Iar dacă le arăți că te gândești la ei și îți pasă cum se simt, cu siguranță vor da mai mult randament. 

-Întotdeauna vii cu idei simple și geniale. Ești sigur că nu vrei să lucrezi pentru mine? :) Ești destul de creativ. 
- Haha. Doar dacă vin în locul tău :)


Îmi iau la revedere de la fratele meu și, ajuns la birou, intru pe site-ul La Fântâna, unde îmi atrag atenția abonamentele la cafea. Contactez singur firma, fără să anunț secretara, și stabilesc o întâlnire de afaceri. 
Sunt hotărât ca luni să fie o zi specială pentru toată lumea. 

M-am bucurat că pot face o schimbare importantă pentru angajații mei și am decis să iau apă și cafea pentru angajați, dar și alte produse complementare (lapte pentru cafea, zahăr și biscuiți). Aparatul de cafea este oferit în custodie de firmă, ceea ce mi se pare foarte util. 

Nu am avut deloc stare weekendul respectiv, eram ca un copil cu prea multă energie, anticipând ziua de luni și efectele surprizei mele asupra angajaților. Îi vedeam mai veseli și mai creativi. Sunt cunoscute beneficiile cafelei asupra creativității și energiei. În plus, angajații nu vor fi nevoiți să meargă în pauza de masă la cafeneaua din colț. Pe lângă ideea de a oferi angajaților apă și cafea, am discutat cu un client al nostru să ne amenajeze un spațiu de relaxare. 

Luni dimineața

Pe măsură ce mă apropii de biroul meu și salut angajații, îi văd zâmbind și savurând cafeaua, care mă trezește și îmi inundă simțurile. Ador mirosul de cafea. Râd ca un puști și mă rotesc cu scaunul meu directorial, gândindu-mă la bilețelele pe care le-am lipit pe fiecare birou: Simți că nu ai energie sau idei? Du-te și ia o Doză de Creativitate. O găsești la sala 111. :)

Mă duc și eu să iau una, pentru că astăzi, mă simt inspirat și știu că este o zi minunată. Avem un client cam dificil și mereu refuză ideile echipei pe care o coordonez. Nu vrea să renunțe la noi, dar ne tot sucește. Asta nu îmi dă pace, pentru că îmi aduc aminte că avem o întâlnire astăzi pentru a-i prezenta campania de marketing. 

La ora 10, îl aștept pe Paul să îmi prezinte ideea finală pentru clientul dificil, dar important, în speranța că va fi ceva genial și vom putea să dăm drumul campaniei. În timp ce îmi savurez cafeaua, imortalizez momentul cu o poză, mândru de parteneriatul cu La Fântâna. 

Arhiva personala
Nici nu am realizat când a trecut timpul. Un ușor ciocănit în ușă mă trezește din visare și îl văd pe Paul cum vorbește rapid, fără să se oprească. Îmi povestește cum fetele din echipă beau cafeaua, râdeau și el era stresat că trebuie să vină să îmi prezinte conceptul pentru clientul nostru. Aștept să se liniștească și îmi prezintă, în linii mari, ideea simplă, la care niciunul dintre noi nu ne-am gândit. Nu sunt sigur dacă ideea e bună sau nu, dar îmi aduc aminte de fratele meu și replica lui: Ideile simple sunt cele mai bune! 

Îmi ascult instinctul și le dau OK-ul pentru a continua cu prezentarea pentru client. Mai erau vreo 5 ore până la sosirea acestuia la firmă, așa că nu îi mai răpesc din timp. 

Clientul 

La ora 15, a venit și clientul. L-am servit cu o cafea și apă, sperând că se va îmbuna și nu va refuza și de această dată conceptul echipei mele. Câteodată mă întreb dacă are nevoie de noi sau e doar plictisit. Mi se pare că figura i se descrețește pe măsură ce își savurează cafeaua aromată, iar Paul și Ana prezintă ideea centrală a campaniei de marketing. 

În timp ce încercam să îmi imaginez reacția clientului, aplauzele lui aproape că mă sperie: 
- În sfârșit, mi se prezintă o idee genială! Începusem să îmi fac griji pentru viitorul vostru! 

Îi zâmbesc, îi mulțumim, semnăm contractul de colaborare și sunt recunoscător că există cafea :) 

Poate nu cafeaua și apa sunt secretul energiei și creativității la birou, dar, cu certitudine, ajută. Când Paul mi-a spus că fetelor le-a venit ideea în timp ce își beau cafeaua și râdeau, mi-am adus aminte ce spun toate cărțile de dezvoltare personală: calmează-ți mintea și ideile vor apărea. Angajații mei s-au relaxat și au lăsat creativitatea să circule liberă, neîngrădită de stres și presiune. 

Trebuie să îmi scot fratele la o cafea ... sau mai bine îl invit la birou, poate îl conving să lucrăm împreună. :)

xxx
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017