18 septembrie 2016

Nobilii de la Epoca

Pe 13 septembrie, a fost sa fie întâlnirea norocoasa de la Epoca, unde urma sa ne intalnim cu alte figuri nobiliare, directorul de marketing de la Vinarte, președintele Federației Somelierilor din România si brânzeturile Delaco (nobile prin ele insele). Atmosfera locatiei s-a incadrat perfect cu aceasta degustare si mai ales cu combinatia preferata vin-branza.


Restaurantul Epoca din Craiova
Au fost sapte combinatii, la noi la facultate 7 este cifra magica, la fel si in alte culturi, astfel ca, poate nu e de mirare ca a 7-a nu a putut fi votata de publicul prezent. Dar o s-o votez aici. :)

Este combinatia interzisa, fructul oprit, o emblema princiara a degustarii. Imi plac vinurile dulci, care te seduc prin aroma si dulceata gustului. Si trebuie sa il citez pe dl Avram, care m-a impresionat foarte mult: "combinatia vinului Sirena Dunarii Riesling italian si a branzei Gran Bavarese este o combinatie a doua mucegaiuri nobile, cel din vin si cel din branza."
Gustul dulce al vinului este  completat de cel sarat al branzei, te simti cuprins de doua senzatii diferite, care te atrag la fel de puternic. 
Sirena Dunării, nu degeaba are acest nume
Am spus ca m-a impresionat dl Avram - Președintele Federației Somelierilor din România si trebuie sa spun si de ce. Nu il stiam, nu il mai vazusem inainte, dar ca orice om cu prejudecati si supus greselilor, ma asteptam sa vad un domn ursuz, care vorbeste pe limba lui, repede si tehnic. 
Am ramas surprinsa sa vad un om care reuseste sa transmita pasiunea degustarii si celui din sala.... ne-a explicat cum se face degustarea, ne-a vorbit despre cele trei "nasuri" implicate in acest proces, ne-a invitat sa ii adresam intrebari, ne-a vorbit despre gust, miros, aroma. M-a impresionat. Recunosc ca am uitat multe, desi as fi vrut sa tin minte totul, dar mi-a placut modul in care te cucerea.... repede a vorbit, ca erau multe vinuri la degustare, multa branza...
Am aflat ca nu are niciun sens sa mananci branza si apoi sa bei vin, daca vrei sa simti combinatia, trebuie sa le amesteci in gura.... suna cam nepoetica exprimarea mea, dar dlui m-a fermecat. 

dl Laurențiu Achim Avram - Președintele Federației Somelierilor din România

Vinul Sirena Dunarii l-as descrie prin cuvântul seducător, brânza Gran Bavarese prin nobiliar, iar combinația prin "atracția" contrariilor. 

Directorul de Marketing al Vinarte


Si noi pe-aici :)


Evenimentul Branzeturi cum se… cuVin este organizat de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro.