4 martie 2018

Pierduți în noapte

Am auzit cu toții îndemnul de a nu mai aduna lucruri, ci de a strânge amintiri și a trăi experiențe. Lucrurile trec, dar amintirile rămân și, uneori, devin chiar mai colorate și mai intense în mințile și sufletele noastre. 

Una dintre cele mai drăguțe aventuri prin care am trecut este participarea la premiile MTV European Music Awards 2015 în Milano, în calitate de VIP guest. A fost ceva neprevăzut deoarece am câștigat acest premiu, după ce o altă doamnă îl refuzase. Ni se asigura transportul dus-intors cu avionul, din București, cazare pentru o noapte la hotelul de 4 stele, Starhotels Ritz, acces la pre-party pentru VIP și două invitații la MTV EMA în fața scenei. 

Deși am petrecut doar o noapte în Milano și a fost totul foarte alert, neavând timp de altceva, deși am schimbat aproximativ 15 mijloace de transport dus-intors (taxiuri, trenuri, metrouri, autobuze, avion) pentru a ajunge acolo și a reveni înapoi la Craiova, a fost totul intens și extraordinar. E una dintre cele mai frumoase povești trăite într-o vacanță, m-am simțit chiar ca un VIP, așa cum ne promiseseră organizatorii MTV. 

Prima aventură a fost să ajungem la aeroport cu taxiul, în dimineața zilei de 25 octombrie, când s-a dat ceasul în urmă. Nu puteam să chem taxiul cu o seară înainte din acest motiv, iar eu nefiind din capitală, nu știam altă soluție. În cele din urmă, am ajuns cu bine. La hotel, ne-au așteptat reprezentanții MTV cu brățările personalizate pentru accesul la pre-party. Am plecat cu toții, deoarece eram din toată lumea acolo, către Mediolanum Forum Assago, unde avea loc evenimentul. La petrecere, mi-am făcut un tatuaj temporar pe mână și am primit și niște cadouri, după care am fost lăsați să socializăm, să dansăm și să ne delectăm papilele gustative cu bunătățurile pregătite special pentru noi.  

Sursa: poză personală
După câteva ore de petrecere, ne-am îndreptat către locul unde aveau loc premiile, am fost controlați în genți de cei de la securitate, după care am pornit câte doi prin labirintul imens până la intrare. M-a amuzat foarte mult labirintul deoarece părea că nu se mai termină (când am intrat noi, ca VIP, toți ceilalți intraseră, iar gardul în formă de labirint fusese creat pentru fluidizarea cozilor, numai că noi nu eram chiar atât de mulți). În cele din urmă, am ajuns în fața scenei, la câțiva metri de gazdele evenimentului, Ruby Rose și Ed Sheeran, dar și de Justin Bieber, Ellie Goulding (care ne-a făcut cu mâna din diamantul uriaș din care a cântat), Pharrell Williams, Andrea Bocelli, James Bay. Un premiu a fost înmânat chiar de tenismenul Djokovic. 

Tatuajul temporar :)
Spre miezul nopții, evenimentul s-a încheiat, iar organizatorii au decis să nu mai asigure transport înapoi la hotel, în ideea că petrecăreți cum sunt tinerii, am vrea să stăm mai mult în oraș. Acest forum era la marginea orașului, destul de departe. Deoarece îmi pregătisem informațiile necesare, ne-am îndreptat către metrou, numai că acolo trebuia să specificăm pentru câte zone este biletul. Fiind târziu și cozi mari la bilete, fiecare a tastat la aparat o altă zonă. De călătorit, poți călători dacă nu vine nimeni, dar la ieșire, ți se deschide ușa după ce scanezi biletul. Foarte mulți tineri am avut probleme pentru că alesesem zona greșit, iar ușile nu se deschideau. Până la urmă, agenții de pază au văzut că suntem amețiți și străini (erau niște fete din Germania în fața noastră) și ne-au dat drumul la toți. Drăguț din partea lor. Ajunși la suprafață, eram și mai pierduți. Era trecut de miezul nopții și nu mai știam în ce direcție e hotelul pe care îl văzuserăm foarte puțin înainte să plecăm la eveniment. 

Poate vă întrebați dacă nu aveam cumva GPS sau telefoane să ne orientăm. Aveam doar că, luați de febra momentului, descărcasem bateria filmându-l pe Sheeran și pe Pharrell... Vestea bună era că îmi luasem și bateria externă pentru aceste urgențe. Vestea proastă: telefonul descărcat refuza să se aprindă atât de repede. A durat câteva minute, în care ne temeam să nu atragem atenția asupra noastră, în timp ce stăteam în mijlocul drumului, în plină noapte, holbându-ne la telefon și rugându-ne de zeul telefoanelor coreene să îi dea putere Samsung-ului meu să revină la viață. 

În cele din urmă, rugile ne-au fost ascultate și am ajuns la hotel, frânți de oboseală. Dimineața, mic-dejun și fuga cu trenul spre aeroport. Am petrecut mai multe ore pe drum decât propriu-zis în Milano, dar acum, când îmi amintesc, mi se pare foarte incitant, mai ales că nu sunt prea aventurieră. Atunci am fost băgată în priză și nu am savurat fiecare moment, dar acum, chiar și după trei ani, îmi amintesc cu plăcere. 

Pe lângă experiența propriu-zisă, am întâlnit oameni drăguți (organizatoarea din Ungaria a fost foarte prietenoasă, la fel și domnii de la metrou). În plus, a fost prima oară când am stat la un hotel de 4 stele, unde m-am simțit ca un VIP pe perioada acestor ore magice. 

La final, vă prezint momentul de încheiere al MTV EMA 2015, în care Pharrell ne-a gâdilat urechile cu melodia Freedom.