28 noiembrie 2018

Magia iernii

2004... Dragobete și iarnă în toată regula. Atunci a fost prima întâlnire... una cu fluturi în stomac și multe emoții. Urma să mă întâlnesc cu EL, nu îl văzusem niciodată, îl știam doar din zecile de scrisori și miile de minute vorbite la telefon și dintr-o poză de când avea vreo 2 ani. O relație la distanță cu un străin, care îmi devenise mai apropiat decât mulți oameni din jurul meu. Coincidența a făcut ca seara de Dragobete să fie și prima întâlnire, deoarece atunci putea să ajungă de la Timișoara (unde era student) la Craiova (unde eram eu studentă). 

Fiind o fată foarte timidă, am ales să mă îmbrac foarte discret: pantaloni negri, cizme negre, un pulover negru și, ați ghicit, un palton negru. Ca să vă faceți o idee, nu mă machiez niciodată (poate, cel mult, folosesc un luciu de buze) și mă îmbrac doar casual. Fiind foarte timidă, pe atunci, casual însemna multe chestii negre. 

Acea seară a fost una dintre cele mai frumoase seri din viața mea, era iarnă, ningea, iar noi am petrecut toată noaptea pe străzi. Nu aveam bani de stat în cluburi, eram și timizi, dar nu voiam să ne despărțim până a doua zi când avea tren. Nu cred că a contat cum eram îmbrăcată sau poate a contat. Poate dacă eram prea elegantă, l-aș fi speriat, deoarece și el era un băiat discret. Cred că ne-am potrivit ca stil și personalitate, interior și exterior, dovadă că suntem și astăzi împreună. Amândoi am evoluat și ne-am schimbat stilurile vestimentare, reflectând mai mult dezvoltarea noastră personală și încrederea în noi și relația noastră. 

E greu de descris în cuvinte magia acelei nopți de iarnă petrecute în frig, pe stradă. Doar doi îndrăgostiți o pot simți și fiecare își simte povestea. Îmi aduc aminte că aveam niște cizme și tot mă împiedicam, fie de emoții, fie că nu erau foarte confortabili. Dar nu conta, chiar și asta a dat farmec acelui 24 Februarie. 


Sfaturi pentru o primă întâlnire

Nu știu dacă sunt eu în măsură să dau astfel de sfaturi, deoarece fiecare persoană este diferită. Nu pot să te sfătuiesc să porți pantofi cu toc sau rochii elegante, dacă nu acesta e stilul tău. Voi încerca, totuși, să conturez 5 sfaturi pe care e bine să le ai în vedere când mergi la o primă întâlnire:

1. Alege obiecte vestimentare care ți se potrivesc ca stil, ca mărime, culoare, deoarece nu are sens să creezi impresii false. Trebuie să fii tu, altfel vei arăta ca o prințesă, dar nu îți vei aminti partea frumoasă a acelei întâlniri, ci doar cât de tare te strângeau pantofii. 

2. Alege obiecte vestimentare care să îți pună în evidență punctele forte și să nu le evidențieze pe cele mai puțin bune. 

3. Poartă cu încredere ținuta pe care o alegi. O ținută frumoasă, dar fără încredere în sine, nu înseamnă nimic. 

4. Ține cont și de partener. Dacă ai comunicat suficient de mult cu el și știi ce fel de persoană este, știi dacă va veni la 4 ace sau va veni îmbrăcat sport. Încearcă să fiți în echilibru sau pe aceeași lungime de undă. 

5. Dacă există iubire sau potențial, sunt sigură că nu va fi prea critic cu modul în care te îmbraci, atâta timp cât ținuta este una îngrijită. 


Eu v-am prezentat povestea mea, prima întâlnire și prezentul fericit. Cred că de-abia după câteva întâlniri am devenit mai curajoasă, alegând un costum mulat roșu. Și, abia acum, după atâția ani, mi-am găsit și culoarea preferată și stilul preferat.



Articol scris pentru SuperBlog 2018