17 aprilie 2016

Un extraterestru prin Spring SuperBlog 2016

Am auzit de SuperBlog probabil, dar era o chestie pentru bloggeri, iar eu nu sunt blogger. Nu sunt nici om, sunt poate extraterestru. Aici, imi aduc aminte involuntar de un amic din blogosfera, care mi-a luat un interviu in 2015.

Eu am blog de prin 2012, daca se poate spune asta. Aveam 3 articole scurte despre impresiile mele la carti si filme. Deci nu sunt blogger. Am o colaborare de prin octombrie 2014 cu Flavius, de la Fmustsee, unde am facut recenzii la cateva filme si seriale. 

De ceva vreme, o vedeam pe studenta mea, Alexandra, că scrie pe blogul ei si la un moment dat, am vazut ca participa la Spring SuperBlog. Chiar am citit comentariul unei prietene a ei, cred, despre regretul ca nu s-a inscris. 
M-am gandit sa vad si eu care-i treaba. Eu functionez bine cu deadline-uri. Voiam de mult sa reincep sa scriu pe blogul meu, dar imi era lene. Nici macar nu mai stiam care e adresa blogului sau pe unde intru sa scriu. Iar sablonul/designul arata oribil, dar nu am mai modificat nimic, de teama sa nu stric ceva la articolele jurizate.

Pe 22 martie, m-am inscris si am inceput cu proba 8, cu freonul, ca restul expirasera. Am plecat cu premisa sinceritatii si abandonarii fictiunii, de care sunt atat de atasata in citit/scris. Am luat 85 de puncte, la un articol sincer, unde nu m-am stresat si la o proba care nu m-a adus in extaz. 
La probele 9 si 10, am luat 89 de puncte. Am facut si prima contestatie la proba 9, unde scrisesem din suflet, cu emotie, despre Paris. Dar nu m-a afectat. Doar am rugat sa imi spuna ce pot imbunatati. E si normal sa fie asa! Trairile tale sunt ale tale si nu intotdeauna un cititor rezoneaza cu ce scrii! Deci, chiar cred ca nu ar trebui sa ne supere o nota. 

Desigur, intrasem in concurs la jumatatea lui, pe pozitia 146, adica ultima, dar nu o faceam pentru premii sau diplome sau clasament. Nici nu stiam ce e SuperBlog. Apoi, am citit regulamentul mai cu atentie si am vazt ca poti sa scrii si la probele expirate, doar ca vei luat zero puncte.
Mi-am propus sa fac asta si, intr-o singura zi, pe 28 martie, am scris 8 articole, de la 1-7 si 11. Au fost articole cu respectarea cerintelor tehnice integral si corecte gramatical, cred. Desi am fixul sa nu verific ce scriu, deoarece scriu in transa si daca as revizui, as schimba si nu vreau. La creativitate, nu mi-am dat efortul, pentru ca stiam ca voi lua 0 puncte.
Cu toate acestea, am luat intre 70-87 de puncte la probele expirate, desigur cu penalizari, care anulau tot punctajul. Am vazut si note de 60, asa ca daca am luat 70-87 la cele expirate, eu am fost in culmea fericirii.

Treptat, am facut si pagina de Facebook si am interactionat chiar cu cativa sponsori, Empire Film a fost unul dintre ei. Apoi Art & Craft. Luasem 70-75 de puncte de la ei, zero dupa aplicarea penalizarilor, dar eram al naibii de mandra de acel zero. :) Articolele pt Diego m-au atras cumva, amandoua sunt conturate in jurul tipului Diego, un tip carismatic si galant, cuceritor chiar :) Altfel, nu puteam sa scriu despre covoare si tablouri....  

Alexandra m-a adaugat in grupul SuperBlog, unde ma gandeam ca nu prea am ce sa fac. Oricum sunt un outsider, nu am blog si nu sunt blogger. Mi se pareau niste ciudati cu intalnirile lor :) Dar daca in viata reala, e condamnabil sa fii stalker, pe Facebook, nu e asa, cred :) Asa ca am citit tot ce scriau acolo, am inceput sa vad care-i comica grupului (pt mine, Dana Maria), care e persoana revoltata (Constantin T., chiar daca am eu feelingul ca isi doreste sa aiba motiv de revolta), care e persoana impaciuitoare (Claudia, despre care nu stiam ca e organizatoare), mai erau niste tipi si tipe, suparate ca nu au premii sau ca au luat altii cu greseli gramaticale mai mult. Am vazut ca sunt multe mamici, am interactionat un pic, doar la nevoie, cu cate cineva. Am primit si mesaje pe grup sau pe blog, usor insinuoase cred, dar m-am facut ca ploua. Nu aveam chef de polemici de 2 bani. 

Am primit si mesaje calde, de la dna Adriana T, despre care vazusem ca are acelasi nume cu Constantin T si tot nu pricepeam eu cine cu cine e combinat :) M-am prins pana la urma, cred :). O felicit pe Adriana pentru locul 2 si pentru caldura vorbelor. 
Mai era si tipul fantoma Gigel, pe care nu il stiu, dar nu il condamn, nu stim cine este, ce probleme are, poate e mai timid, poate e lipsit de incredere, poate e mai micut, poate se teme de oameni..... nu ma grabesc sa judec, asa ca, Gigel, sper ca o sa cunosti si oameni frumosi, sau mai bine spus, sper ca o sa ii lasi sa te descopere si sa ii descoperi.

Iubesc oamenii asa diferiti de mine, mai artagosi sau mai competitivi, mai blanzi sau altfel, mai cu greseli gramaticale sau nu, mai bolnavi sau mai sanatosi (stiu ca era un domn Radu, care scria din spital. Multa sanatate!). Ce trista ar fi viata si omenirea, daca toti ar fi dupa chipul si asemanarea noastra, daca toti ar fi perfecti sau ca noi. 

Probele 11, 13-16 mi-au adus note de 90, 94, 95, 100 si 95 si aprecieri din partea unor studenti, care mi-au citit cateva articole. Am scris doua articole de fictiune, pt proba 13 - Suntem doar doi extraterestri si pt proba 16 - Misterul fetei din Paris
Stiu ca la proba 13, eram suparata pt ca nu sunt genul de fata care viseaza la o nunta, sunt chiar impotriva lor si ma gandeam cum sa scriu, nu pot sa scriu ceva fals, decat daca e fictiune. Prietenul meu a venit cu ideea: scrie despre extraterestri! Nu mi-a spus mai mult, restul a curs din imaginatia mea. 
La proba 16, am primit cele mai multe apecieri in privat. Chiar si dna Adriana T m-a felicitat pentru curajul abordarii. Pentru mine nu era curaj, asa scriu eu, SuperBlogul cu advertorialele lui e curajul. Oricum sunt pe locul 103, intrasem de pe 146, nu era ca si cum pierdeam ceva. Doar ma distram si scriam cu maxima placere. 

Am luat 100 puncte la Farmec -  unde am primit vreo 2 comentarii pe blog si cateva pe grup, care au parut un pic malitioase. Dar nu e bai! Asa cum spuneam, suntem diferiti! Asta e frumos! 

Imi facusem o strategie la cel cu nunta, de exemplu, in cazul in care castigam un voucher. Evident, nu ma duceam sa il folosesc, eu fiind din Craiova. Voiam sa le propun o chestie de CSR pentru ei, evident. Chiar am vazut ca cineva zicea ca abia asteapta sa nu foloseasca voucherul (suparat cu schimbarea notei cred). Dar ai libertatea sa faci ce vrei tu cu voucherul. Fii creativ! :)

Am vazut ca sunt multi care doresc neaparat un loc, un premiu sau o colaborare. As vrea sa le spun sa savureze calatoria si nu astepte nimic. Daca vin, sa se bucure, daca nu, sa admire oamenii intalniti pe drum, sa invete cum sa faca bine, fara sa ceara nimic in schimb, nici macar respect. Am pus o gramada de linkuri in acest articol si putin imi pasa daca le vede cineva. Am facut-o ca asa simt. 

Sunt finalista acum, am scris la toate probele, am vreo 500 de puncte penalizare, sunt pe locul 103 si ce bucurie! Daca primesc vreo diploma sa ma hlizesc la ea, deja e prea mult.
Un alt articol unde am scris cu pasiune maxima a fost la proba 11, care a declansat notele peste 90 - Emotii mari...Am fost sincera si emotionata in acel articol, care descrie trairile mele in activitatea didactica de la facultate. 

In concluzie, posibil sa gasiti cuvinte lipsa, litere mancate si asta pentru ca niciodata nu recitesc ce scriu. Las febra scrierii sa se manifeste in stare bruta. Nu zic ca e bine! 
Ma bucur ca am participat, le multumesc studentilor care au citit si si-au exprimat aprecierea, multumesc celor cativa sponsori amabili, care mi-au raspuns pe Facebook si mi-au dat cele 0 puncte. Eu sunt mandra de ele. Multumesc Claudiei pt raspunsurile rapide, multumesc doamnei Adriana T. pt cuvintele calde rostite, Danei pt umorul de care m-am bucurat in secret si pt explicatia cu stage-ul, lui Daniel Botea pt comentariul lasat la ultima proba, unde te-am mentionat (nu stiu daca ai priceput tu contextul J), dnei din juriul ultimei probe, pe al carei blog am intrat de curiozitate si mi-a placut ce scria....am citit si partea Despre mine....cand vedem un om, nu stim niciodata ce e in spate.....asa imi spunea mie o studenta, cand i-am spus ca urmaresc filme de animatie, ca nu i-ar fi trecut prin cap, credea ca ma uit numai la documentare :)

Am scris si doua articole in engleza, ca urmare a unui concurs la care am participat cu studentii. Ei au loc locul I mondial, iar eu premiul pt Cel mai bun reporter. 


Asa ca multumesc SuperBlogului din nou, altfel nu scriam pe blog nimic.

Va doresc tuturor un Paste fericit, distractie placuta la Gala, mentionata in ultimul meu articol. La multi ani Florilor, daca sunteti pe acolo. 
Felicitari tuturor, nu stiu voi cum va percepeti sau de ce sunteti tristi. Fiti veseli, zambiti, radeti, viata e prea scurta, iar la dimensiunea intregului Univers, grijile astea cu juriul, contestatiile si greselile gramaticale, pe ce loc sunteti sau nu sunteti, sunt atat de mici, incat nici nu exista!
Sunteti toti invingatori! Traieste viata cu Farmec!

Poate sunt extraterestru sau cum zicea Dana, sunt eu prea draguta...
Va dedic aceasta melodie a lui James Bay, pe care am avut bucuria sa il vad live la Milano, la MTV EMA Awards. 

Te imbratisez, cititorule! :)
Rayuela e titlul unui roman de Cortazar, de care m-am indragostit in liceu.....