16 februarie 2017

Recenzie John Wick: Chapter 2 (2017)

La invitatia Inspire Cinema, caruia ii multumesc, am avut placerea sa vizionez John Wick 2. De data aceasta, am fost in sala 3 de la Cinema 3D Craiova si pot spune ca m-am simtit mult mai bine. 


Doua lucruri vreau sa va spun inainte sa va povestesc impresia mea despre film:

Acesta are rating N15, adica este nerecomandat copiilor sub 15 ani. Pentru parintii care isi trimit copiii la film, recomand sa vada macar trailerul, pentru a nu se trezi ca se duc la un film, de unde vin traumatizati pentru ca nu au stiut despre ce este vorba. Cinematograful are si filme mai light, dar acesta nu e light. 

Urmariti trailerul! :)


Trailerul trebuie urmarit si pentru a nu fi dezamagit, pentru ca, pur si simplu, este posibil sa nu fie genul tau si nu are rost sa te chinui. 

Ceea ce vreau sa spun este ca mie mi-a placut la nebunie, dar sunt gusturi si gusturi. Daca iti plac filmele de actiune, in care aproape toata lumea moare violent, du-te cu incredere. :)

Daca nu ai vazut primul John Wick, e musai sa il vezi inainte, nu pentru ca nu ai intelege, pentru ca ai putea sa te descurci, dar pentru a prinde atmosfera filmului si dedesubturile personajului. 

John Wick 2 este chiar mai bine realizat decat primul, dupa parerea mea. Regizat de Chad Stahelski (cunoscut pentru Matrix, 300, V for Vendetta, Constantine) si cu o distributie importanta (inegalabilul Keanu Reeves, Ian McShane pe care fanii serialului Ray Donovan si-l amintesc cu drag, Ruby Rose pe care ati vazut-o recent si in Triplu X si un vechi prieten din Matrix :)). 


Nu imi place sa povestesc filmul, pentru ca nu v-ati mai duce la cinema. Pot doar sa va spun ca John Wick este intruchipat perfect de Keanu Reeves, unul dintre actorii mei favoriti. Personajul te duce cu gandul chiar la viata actorului si pe mine m-a dus cu gandul si la personajul interpretat de Caviezel in Person of Interest

John Wick are o casa, un caine si o masina si atat iti trebuie sa i le iei :) Pe scurt, despre asta e filmul, atunci cand John nu mai are de pierdut decat atat. Un asasin care vrea sa renunte si nu poate. Mi-a placut mult universul creat in film, in care pana si asasinii au onoare, reguli si dau dovada de curtoazie ... profesionala. Filmul are misterul sau si este realizat artistic, daca incerci sa vezi dincolo de gramada de creieri de pe pereti si creioane :) Are culoare, iar scena oglinzilor este fabuloasa, amintindu-mi de filmul The Guest (2014). 


In concluzie, va recomand acest film, daca e genul vostru. Nu are sens sa critici filmul, daca nu e genul tau. Asa ca recomand o minima documentare inaintea vizionarii sale. 

Filmul va continua clar, asa ca trebuie sa vezi si John Wick (2014) si John Wick 2 (2017). Acesta din urma are premiera in Romania pe 17 februarie si il puteti viziona la Inspire Cinema. 

Nu este 3D, deci nu va luati ochelarii la voi :)