Ador lintea rosie deoarece se gateste rapid, spre deosebire de fasole, naut, mazare, orez, etc si este foarte nutritiva.
Daca vreti sa stiti ce substante nutritive aduce, aruncati un ochi mai jos:
Ingrediente pt 4 portii generoase ca cea din prima poza sau 5-6 mai micute, deoarece lintea e foarte satioasa.
400 g de linte rosie
1 ceapa
chimen
garam masala, turmeric sau cardamom
2 ardei Kapia
cimbru
o conserva rosii sau cam 400 ml suc de rosii facut acasa
2 catei de usturoi
sare, piper si boia iute dupa gust
Spalati lintea si o lasati la inmuiat cateva minute. La mine, in 10-15 minute s-a dublat in volum.
Puneti putin ulei de masline in tigaie, boabele de chimen, ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt, apoi lintea si o cana de apa, condimentele si sucul de rosii. Amestecati continuu si lasati cam 20 minute. Daca nu mai este apa, mai completati si lasati pe foc pana cand lintea absoarbe tot lichidul. Puteti sa o serviti si mai lichida, lintea oricum in 15 minute e gata.
Presarati cimbru sau patrunjel proaspat si niste fulgi de drojdie inactiva daca aveti.
Pofta buna!