1 septembrie 2016

SuperBlog 2016 - o poveste despre oameni si zambet de copil

Acum 6 luni nu stiam ce este SuperBlog si apoi cand m-am prins, mi s-a parut ca intru intr-o lume a lui Tim Burton, cu oameni ciudati :) In realitate, e posibil ca doar eu sa fiu ciudata :)

Asa ca am participat la editia de primavara si am ajuns finalista, dupa ce ma inscrisesem la jumatatea competitiei, adica fara niciun rost, cum ar zice unii. Dar a fost o provocare si nu am vrut sa o abandonez asa cum nu abandonez nici cartile pe care le incep. 
 Impresiile mele din editia precedenta le puteti relectura AICI.

Finalista SuperBlog, un premiu Farmec si un DVD de la EmpireFilm
Ii incurajez pe toti sa scrie, fie ca sunt bloggeri sau nu. Si cand spun asta, ma refer la faptul ca daca nu esti blogger, poti deveni unul. Eu nu mai scrisesem pe blog de 4 ani, dar afland de acest concurs de blogging creativ, am decis sa reiau scrierile. Si intre timp, mi s-au intamplat lucruri minunate, am cunoscut bloggeri deosebiti, am participat la diferite evenimente si mi-am dat seama ca Sharing is caring!

Cu alte cuvinte, nu tine doar pt tine ce vezi, anunta-i si pe altii!
Astazi e 1 Septembrie, toamna, vantul imi bate prin fereasta deschisa prin care aud vecini vorbind tare si imi amintesc de Satra de Zaharia Stancu. Este si ziua in care incep inscrierile la SuperBlog si vreau sa particip din nou :)
Dimineata incepea cu niste obligatii de lucru, dupa care continua cu un premiu pe care l-am castigat in urma participarii la quizz-ul Delaco Fanbranza despre pizza, constand intr-un loc la evenimentul "O Noapte Printre Giganti" gazduita in data de 02.09.2016 de Muzeul Grigore Antipa din Bucuresti. 
Nu am copii si nici vreo ruda copil disponibila sa mearga.... Asa ca trebuia sa caut rapid pe cineva din Bucuresti. Am apelat la Claudia Patrascu si prin ea, la Cristina Lincu si asa am ajuns la Luca H., un baietel de 8 ani, care sper sa aiba O noapte la muzeu pe cinste. 
Pe Luca nu il stiu, dar ma bucur ca am inceput luna cu o fapta buna! :)
De ce am povestit astea si ce treaba au toate cu SuperBlog?
Pai au! Daca nu participam la Spring SuperBlog, nu o stiam pe Claudia, daca nu o stiam pe Claudia, nu o stiam nici pe Cristina L. si nici pe mama lui Luca. Asa ca, SuperBlog poate fi despre ce vrei tu sa fie - despre oameni si fapte bune, despre bucuria unui copil, care, pe intuneric, viseaza la exponatele din muzeu si asculta povesti pe intuneric :)
Asa ca, Luca, oricine ai fi, sa te bucuri la maxim!

 

Cine e fazanul? - o piesa cu un umor exceptional

Pe 19 august, in timp ce ma aflam in statiunea Jupiter, am fost la Teatrul de Vara Jupiter. Auzisem ca va fi o piesa de teatru, iar Hotel Delta ne-a oferit un bilet la "Cine e fazanul?" Nu mai auzisem de ea, cel putin nu imi amintesc eu sa fi citit ceva despre ea, asa ca nu aveam cine stie ce asteptari. Dar, cum Jupiterul a devenit prea familiar dupa patru veri petrecute acolo, o seara in aer liber intr-un teatru de vara era perfecta!


Am stat in primul rand si am facut cateva poze acestor minunati actori. Piesa a avut un scenariu extraordinar, a fost o poveste cu multe povesti de dragoste, dar dincolo de aceasta tematica obisnuita, am ramas impresionata de umorul excelent creat: un umor de situatie, dar si la nivelul dialogurilor sau monologurilor. 
Piesa ii apartine dramaturgului francez Georges Feydeau (1862-1921), dar este pusa in valoare prin talentul actorilor tineri, la inceput in cariera. Li s-a citit pasiunea si dorinta de a deveni cunoscuti in fiecare replica sau miscare.
Pe pagina de Facebook a piesei, am gasit si aceasta diploma pt cel mai bun spectacol pe care tinerii au primit-o. 
Sursa: https://www.facebook.com/Cine-e-fazanul-1563229420555299/

 Coordonatorul proiectului este conf.dr. Paul Chiributa, decanul facultatii de Teatru. 
Tinerii de la UNATC I.L. Caragiale au talent, potential si energie care trebuie valorificate. 
Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. Paul Chiribuţă, decanul Facultăţii de Teatru.Citiți în Ziarul Metropolis > http://www.ziarulmetropolis.ro/Cine-e-fazanul-Totul-incepe-cu-o-comedie
Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. Paul Chiribuţă, decanul Facultăţii de Teatru.Citiți în Ziarul Metropolis > http://www.ziarulmetropolis.ro/Cine-e-fazanul-Totul-incepe-cu-o-comedie

Am ras la aceasta piesa, cum nu mi s-a mai intamplat de mult. Si era o atmosfera generala. Am ramas placut impresionata. Sunt extaziata si acum, la 2 saptamani de la vizionare, cand devin nostalgica, pt ca se va juca iar la Jupiter, pe 2 septembrie.
Am aplaudat mult si tare, incat simteam piscaturi in degete, dar voiam sa simta ca sunt iubiti si apreciati. Un inconvenient este ca la mare, oamenii sunt obositi la 10-11 seara si nu mai au atata energie...Dar piesa a placut tuturor, s-a aplaudat in timpul piesei, s-a ras cu lacrimi, chiar daca scaunele din Teatrul de Vara pareau facute pt copilasi :) (spatioase, dar pitice).

Asa ca daca auziti pe undeva de piesa asta si vreti sa radeti, sa uitati de griji si sa va "teleportati" intr-o alta perioada si alta locatie, v-o recomand cu caldura. Si daca va dor degetele de la aplauze, continuati! :) Merita!
A doua zi, pe strada, i-am recunoscut pe doi dintre actori, dar mi-a fost greu sa ii abordez. Am vrut sa ii felicit. Pt ca nu am facut-o, scriu acest articol pe blog.
Felicitari! Va doresc mult succes in cariera voastra.  M-au impresionat toti, dar rolul Maggy interpretat de Catinca Maria Nistor a fost atipic si cred ca poate reprezenta o rampa de lansare pt aceasta tanara dezinvolta.
























Pozele au fost realizate de bloggerul Laurentiu Badea de la Alien Tower


 
Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. Paul Chiribuţă, decanul Facultăţii de Teatru.Citiți în Ziarul Metropolis > http://www.ziarulmetropolis.ro/Cine-e-fazanul-Totul-incepe-cu-o-comedie