3 ianuarie 2018

Bilantul anului 2017 pentru mine - Partea a doua

Va povesteam in prima parte cum a fost perioada ianuarie-iunie pentru mine. Initial am vrut sa scriu un singur articol, dar mi-am dat seama ca am multe lucruri frumoase despre care pot sa vorbesc si am incercat sa fiu cat de succinta am putut. 

Iulie 2017
Am continuat cu proiectele mele pentru studenti: Cronica Studentului si Vocea Citorului Craiovean. 

Cel mai important lucru pe care l-am inceput in iulie a fost sa reciclez pentru statia inteligenta de reciclare Sigurec (din parcarea Auchan Craiovita). Au si o aplicatie pe telefon care iti arata cu cat contribui la salvarea mediului. 

August 2017
Am inceput concediul lucrand :) Am fost cu 29 studenti la Ranca, eu fiind responsabila de ei in timpul transportului si pe durata cazarii lor la cabana UCV. A fost un pic stresant pentru ca nu eram chiar in concediu, dar acum imi e dor de momentele alea. In plus, am avut una dintre cele mai frumoase dupa amiezi in compania Alexandrei, studenta mea, cu care am impartasit amintiri dragi. Apoi seara cu focul de tabara, dansurile in jurul focului, Yoga, clubul de carte Vocea Cititorului Craiovean (in deplasare), tinerii din diferite colturi ale lumii... toate acestea sunt amintiri pretioase pentru mine. 

Tot in august, eu si Laurentiu am fost la Rasnov-Bran-Poiana Brasov-Brasov, unde am avut niste peripetii cu masina, dar s-a terminat totul cu bine. 

In timp ce eram la Ranca si nu aveam acces la un calculator, am inceput sa primesc mesaje ca am inregistrat comisioane pe 2Performant. Nu imi venea sa cred deoarece fac totul in joaca, nu dau importanta si doar familia comanda. Am reusit fara niciun efort sa inregistrez 400 lei in acele zile. A fost un cadou neasteptat. 

Septembrie 2017
De ceva vreme devenisem in mare parte ovo-lacto-vegetariana. Adica nu imi placea de mult timp carnea si cred ca vacanta de o saptamana la Ranca a pus capac. Deoarece era meniu fix, ni s-a servit doar carne, prajeli si alte mancaruri grele, astfel ca, ajunsa acasa, tanjeam dupa fructe si legume. 

La 1 septembrie, am devenit vegana (impreuna cu Laurentiu) dupa ce am privit documentarul What the Health si multe altele. Toate articolele despre aceasta experienta (impresii, retete) le gasiti aici. Am castigat si un premiu pe Blogal Initiative, unde am folosit experienta mea de vegan si iubitor de mediu. Prietenii mei sunt SanoVita, Vegis, Dacia Plant :)

A fost o luna a documentarii despre veganism (carti medicale), citind doar in limba engleza. 

Octombrie 2017
Au continuat toate cele 3 proiecte pt studenti: Clubul de carte, Cercul de Marketing si Cronica Studentului FEAA. 
Am reinceput competitia SuperBlog, motivata de locul unde avea sa fie Gala: Poiana Brasov pe care o vazusem si in august, dar speram sa fie zapada in decembrie. 

A fost un pic obositor deoarece am lucrat la 2 articole stiintifice, aveam ore, SuperBlog, proiecte extracurriculare si personal life :) 

Am incercat sa ma detasez si sa economisesc timp neparticipand la discutiile de pe grupul SuperBlog. Acest lucru m-a ajutat sa fiu zen... poate si faptul ca am inceput sa meditez zilnic ma ajuta. Cred ca am inceput prin februarie acest obicei. 

Tot in octombrie, am plantat 2 copaci de la distanta cu ajutorul campaniei initiate de Auchan, urmand principiul de viata Be kind!

Noiembrie 2017
Au continuat cele trei proiecte extracurriculare cu studentii, iar la Cercul de Marketing am avut un numar de magie din partea unui student antreprenor. 

Am castigat o proba SuperBlog la Farmec cu articolul Exista Farmec in bunatate. Cu voucherul de 50 lei mi-am luat 6 produse din magazinul Gerovital. Desi nu am castigat la probele Answear, mi-am facut cadou 3 produse

Tot in noiembrie, am publicat reteta Orez cu spanac, care mi-a adus un premiu din partea Dacia Plant

Deoarece am vrut sa donez haine, carti si jucarii, am decis sa donez Asociatiei Sansa ta, care apartine unei persoane care a stat la orfelinat. Am donat 9kg prin curier si am platit 50 lei pt curier si cutii. Nu a fost foarte eficient, dar am simtit ca cineva se va bucura de toate jucariile Kinder, hainele, masinuta, plusurile si cartile din colet. 

Pe 23 noiembrie, am fost speaker pe zona de dezvoltare personala la BuzzCamp Craiova. Ador sa le vorbesc tinerilor, iar feed-back-ul venit dupa eveniment a fost unul priceless :) 



Decembrie 2017
Intre 14-18 decembrie, am organizat clubul de carte, am publicat noul numar Cronica Studentului unde gasiti un interviu cu Laura Poenaru, cea care detine franciza 5togo in Craiova, am fost la Gala Super Blog din Poiana Brasov si am tinut si Cercul de Marketing, unde am avut-o invitata pe Corina Matei de la Arta Panusii. Am cumparat si un ornament pentru bradut de la ea. 

Am decis sa imi daruiesc ziua pe platforma Galantom, alegand ca donatiile sa mearga la Asociatia Little People Romania. Mai puteti sa donati si dupa ziua mea, pe 5 ianuarie, desi visul meu era sa strang suma de ziua mea. Se pare ca nu sunt multi doritori, dar am satisfactia ca am incercat. Banii stransi intra in contul Asociatiei, nu in contul meu. 

Tot in decembrie, eu si Laurentiu am decis sa va invitam la lectura. Cine doreste sa ii citeasca povestile in romana sau engleza si sa lase si o scurta recenzie, ni le poate solicita gratuit. Multumim. 

La final de an, am observat ca cele mai cautate si citite retete vegane pe blog au fost Bulgarasii raw-vegani si Briosele vegane

Aplicatia care mi-a monitorizat obiceiurile sanatoase este Coach.me. Astfel, am reusit aproape zilnic sa meditez, sa invat Franceza, sa ma gandesc la minim 5 lucruri pentru care sunt recunoscatoare (grateful), sa fac un act de bunatate (kindness), sa scriu pe blog, sa scriu la cartea Scrisori pentru studentii mei (sunt la jumatate), sa ma plimb mai des pe jos, sa fac sport (bicicleta mea smart sau Fit with Mel B pe PS3 si plimbari vioaie). 

In acest an, am donat catre 2 asociatii locale si una din Ilfov, am reciclat, am contribuit la plantarea a 2 copaci, am donat sume de bani pentru persoane bolnave sau am sustinut asociatii care sprijina aceste persoane, am donat par pentru femeile cu cancer mamar, am citit 100 carti, am vizitat Targoviste, Mamaia, Constanta, Suceava, Ranca, Bran, Brasov, Poiana Brasov, Rasnov, am trecut la un nou stil de viata - veganismul. 

Cea mai importanta lectie pe care am invatat-o este sa nu te opresti din daruit daca vrei sa fii coplesit de daruri. Doneaza timp, bani, lucruri, resurse, doneaza fericire! Si nu uita sa fii recunoscator pentru ca ESTI, unii dintre noi nu au acest privilegiu. Fii recunoscator pentru ca familia si prietenii tai SUNT, foloseste mai putin tehnologia cand esti cu ei, priveste-i in ochi, asculta-i si spune-le pentru ce le esti recunoscator! Poate li se va parea ciudat la inceput, daca nu ai mai facut-o, dar, cu siguranta, vor zambi si iti vor multumi la randul lor.

Fii aici si acum, hic et nunc! :)

La multi ani!