10 septembrie 2017

Fii BIO pana la capat!

Recent, am devenit vegana si, cumva, am inceput sa adopt si alte obiceiuri sanatoase, printre care si sa acord o mai mare grija fata de mediu si fata de mine, folosind produse BIO sau recicland. Am descoperit ca Beauty Cosmetic are unele dintre cele mai bune sampoane si balsamuri din categoria BIO - produsele Matrix, care par sa aiba un nume predestinat. 

Mi-ar placea sa am ocazia sa le incerc produsele din dorinta de a ma pozitiona si mai mult in zona aceasta a tratarii corpului nostru ca fiind un templu. Poate pare exagerat, dar nu cred ca este. Adesea, ne tratam corpul (interior si exterior) ca si cum ar fi un cos de gunoi, ignorand calitatea produselor folosite la exterior (produse cosmetice, parfumuri, etc.) sau la interior (mancare, lichide, medicamente). Produsele de la Matrix din gama Biolage au sase variante: pentru protectia culorii, pentru revigorarea parului, pentru parul deshidratat, pentru scalpul sensibil, pentru volum si pentru parul incalcit. 

Mi-ar placea produsele pentru revigorarea parului, deoarece cu totii avem nevoie de o revigorare din cand in cand si parul nostru nu face exceptie, pentru volum, dar si pentru parul incalcit si electrostatic. Cand eram mica, treceam printr-un adevarat chin ca sa imi descurc parul, asa ca stiu cum este. 
Daca ne uitam la ingredintele produselor, intelegem de ce sunt BIO si merita folosite. De exemplu, samponul Matrix Biolage Color contine ginseng si gingo biloba, care hranesc parul si ii intensifica nuanta. 



Raspunzand provocarii lansate de Blogal Initiative, cred ca aceste produse Matrix Biolage mi-ar face viata mai frumoasa, pentru ca sunt BIO si folosirea unor produse de calitate inseamna grija pentru tine, in primul rand. Un vegan fericit va indeamna si pe voi sa fiti ECO, BIO si sa puneti un zambet urias pe chip, pentru a va condimenta viata din belsug. 




Ziua 7 - vegan fericit

Va povesteam ieri ca urmeaza sa merg la ziua mamei, fiind prima ocazie de natura sociala de cand sunt vegana. Li s-a parut relativ greu, mama a gatit mult prea multe legume, crezand ca cei care mananca legume mor de foame :)

Am avut un pranz bogat, constand in lipie facuta de mama, ciuperci pe gratar, salata de vinete, cartofi fierti in coaja, salata de cartofi, morcovi si ardei gras si rosii. Desertul - o inghetata vegetala din soia, pe care a incercat-o si fratele meu si nu a observat nicio diferenta. Ca gustari, am servit porumb fiert, banane. 

Ajunsa acasa, am vazut ca am ramas la aceeasi greutate si, tragand linie, dupa o saptamana, am slabit cam 700 grame in 7 zile. In orice caz, nu m-am ingrasat, desi am mancat pe saturate si foarte divers: fructe, vegetale, seminte, alune, nuci, cereale, paine, mazare, cartofi, dulciuri vegetale. 

Astazi, am savurat o banana si o cafea neindulcita, cu scortisoara, la micul dejun, iar la pranz si cina voi servi o mancare de cartofi, broccoli, ciuperci si morcovi, o salata de rosii cu seminte (in, susan, floarea soarelui si dovleac), pt continutul bogat in omega 3 si 6, cu paine integrala. 





Gustarea: rondele din grau cu lapte de soia, imbogatit cu calciu. Multa apa!

Am citit multe studii medicale, prezentate in cartea drului Greger, am identificat condimente valoroase si am aflat despre legatura dintre alimentatie si bolile acestui secol. 


Stai sanatos si fericit! :)