22 iunie 2016

Indragostit de natura la Crama Avincis

In urma cu o luna, nu auzisem de Avincis, nu fusesem la nicio degustare oficiala de vin, nu vizitasem nicio crama. Pe 26 mai, intr-o seara de mai, am degustat vinurile Avincis si am ramas fascinata de povestile spuse de dl Mihai Frincu, reprezentantul Avincis. Am aflat informatii despre dopurile de pluta, despre dinamica vinului. Am cunoscut alti oameni minunati, din lumea bloggingului si am extras o castigatoare, pe Ianolia.

Apoi am aflat ca mai exista si Blogal Initiative si ca erau niste campionate, care mi-au readus aminte de Super Blog. Am castigat un vin la aceasta proba in campionatul de blogging, cuiva i-a placut :) Dar si o invitatie la Vila Dobrusa, la Crama Avincis



20 iunie Rusalii...zi libera.... caldura mare! Daca tot am avut onoarea sa primesc invitatie la Crama sotilor Stoica (Valeriu si Cristiana), am zis sa o si onorez. 


Am ajuns acolo la ora 11, unde ne asteptau acesti oameni simpatici, simpli și pasionati. Am ciocnit un pahar de vin alb, am schimbat impresii si apoi ne-am indreptat spre mesele asezate la umbra. 

 A urmat turul domeniului si al cramei, cu descrierea procesului de vinificatie. 




Imi place vinul, dar cel mai mult am admirat oamenii, pe sotii Stoica, pe dl Mihai Frincu, pe Mihaela Corendea, trupa Alex Porro & Band.

Apoi, m-am indragostit de trandafiri, de un iepuras pe care l-am zarit in podgorie, de mirosul sarat din aer, de aleile de langa conacul Stoica, de sezlongurile dintre copaci, de lavanda si aranjarea lor labirintica, de fetita care plangea dupa bicicleta unui alt baietel si care nu intelegea de ce nu o poate lua, de izolare si liniste.

Ce fac acum, daca nu ma mai pot dezindragosti? Oare poti suferi din dragoste pentru liniste si izolare...? Oare am putea sta mereu si mereu, pe un sezlong si sa admiram podgoria? Sa  urci scarile vilei si sa stai tolanit pe iarba, privind cu nesat gargaritele si cerul? 





 Va recomand cu caldura o vizita acolo!