20 decembrie 2017

Briose vegane/de post cu nuca de cocos

Recent, am cumparat o tava din ceramica pentru briose de la Auchan (42 lei). Deoarece luasem o cantitate consistenta de fulgi de nuca de cocos de la SanoVita, m-am gandit sa incerc o reteta de briose. Dupa papilele mele, rezultatul este delicios.

Ingrediente 12 briose:

300 g faina integrala de grau de la SanoVita
300 ml lapte vegetal (eu am folosit marca Joya, lapte de soia)
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita scortisoara sau mai mult, dupa preferinte
7 lingurite zahar brut de la SanoVita
5 linguri ulei de masline extravirgin
40 g nuca de cocos fulgi de la SanoVita

plus nuca de cocos pentru ornat briosele. 

Am amestecat toate ingredientele pana s-a facut densa compozitia, dar usor de luat cu o lingura si pusa in tava de briose. Formele nu se pun chiar pline, deoarece o sa creasca. 

Am dat la cuptor cam 20 minute jos si 5-6 minute sus. Folositi o scobitoare pentru a vedea daca sunt coapte. Eu am dat la foc mediu. 

Au iesit niste briose consistente, delicioase si nu s-au prins deloc in tava de ceramica. Mi se pare mai buna decat formele de silicon. Pofta buna!

In 30 minute, aveti un desert vegan sau de post foarte bun si mai sanatos decat ceea ce gasiti in comert.