15 mai 2018

Ce inseamna pentru tine sportul?

Citeam undeva ca trebuie sa alegem sa facem miscare cat mai des deoarece nu suntem facuti pentru sedentarism. Dar trebuie sa alegem miscarea sau tipul de sport care ne face sa ne simtim bine, ne relaxeaza, vine natural si ne motiveaza sa il practicam zilnic. 

Asa am inceput eu sa fac sport mai des, am inceput cu un joc de PS3, apoi am luat o bicicleta magnetica pe care pedalez in timp ce ascult muzica, invat o limba straina sau privesc ceva educativ. Uneori citesc... Apoi, am trecut la alergari. Nu am facut multi pasi sau pasi foarte importanti, dar incerc. Anul trecut, mi-am luat adidasi pentru alergat si am alergat o zi. Atat! Anul acesta, am mers zilnic cam 5-6 km, am iesit zilnic la plimbare prin Gradina Botanica si de saptamana trecuta, am inceput sa alerg. E atat de bine sa te trezesti la ora 6 dimineata si sa dai cateva ture de teren in aerul proaspat al diminetii. Te simti energizat chiar si dupa 20 minute de alergat. 

Sportul contribuie la sanatatea noastra fizica, dar si mentala, deoarece se elibereaza hormonul fericirii si hormonul stresului (cortizolul) este in scadere. 

Puteti profita de avantul de energie pe care il aveti participand la Maratonul International de la Brasov, de pe 19-20 mai si inscriindu-va pana pe 15 mai la una dintre cursele: pentru copii, simpla, populara, semimaraton, maraton sau team run. 


De ce fac sport?

E o intrebare buna, la fel ca si cea de ce nu fac sport? De cand am devenit vegani acum 8-9 luni, am inceput sa ne preocupam mai mult de sanatate. Fac si sport indoors (bicicleta magnetica, joc PS3, miscari libere), dar am inceput sa si alergam. Suntem la inceput, dar cu pasi mici, sper sa devina un obicei sanatos de durata. Pana la urma, asta ma motiveaza in primul rand. Si mi-ar placea sa particip si la o cursa in scop caritabil, asa cum am vazut ca are loc la Maratonul International de la Brasov, pe 19-20 mai. Exista si cursa pentru copii, team run, simpla, semimaraton si maraton. 

Inscrierile se pot face pana pe 15 mai inclusiv. 

Succes!


Inscrie-te la maraton

Astazi, 15 mai, este ultima zi in care te poti inscrie pentru maratonul de pe 19 si 20 mai de la Brasov. Maratonul International de la Brasov este organizat de Telekom Sport si are mai multe tipuri de curse: cursa pentru copii (6-14 ani), cursa team run (4x10.7 km), cursa simpla (10.7 km), semimaraton (21 km), maraton (42 km) si cursa populara (5.7 km, caritabila, necronometrata si necompetitionala). 

Recent, m-am apucat de alergat. Si pentru ca totul trebuie luat progresiv, alerg doar vreo 4 km pe zi. Deci, cred ca m-as incumeta cu drag la cursa populara, mai ales ca are scop caritabil. Ma motiveaza in principal grija pentru sanatate, pentru a preveni, dar si dorinta de a imi modela trupul. 


Citesti si mergi la Paris

Orice comanda Libris pe data de 15 mai intra in tragerea la sorti pt un city break in 2 la Paris, de ziua Frantei.