2 aprilie 2018

Schimbări de stil

Auzim, adesea, persoane care spun că o ținută vestimentară este sau nu este stilul lor sau chiar că ele nu au un stil. Dar ce înseamnă stil? Potrivit DEX09, stilul se referă la un mod specific de exprimare, într-un anumit domeniu. Prin urmare, toți avem un stil, deoarece ne exprimăm vestimentar într-un anume fel. 
Poate unii sceptici vor spune că hainele nu pot exprima ceva, însă ele spun multe despre o persoană și cu toții am simțit măcar o dată, că hainele ne pot da o stare mai bună sau mai puțin bună. Unele ne dau mai multă încredere, de exemplu. Un proverb suedez, care mie îmi place foarte mult, spune că nu există vreme proastă, doar haine proaste. Hainele, prin textura, culoarea sau materialul lor, pot să te facă să te simți mai bine în pielea ta și să ajute la o mai bună exprimare a calităților personale. 

De obicei, trecerea logică ar fi ca în adolescență să adopți un stil casual, sport, urmând ca, pe măsură ce te maturizezi, să treci spre un stil elegant. La mine, schimbarea de stil a fost inversată. Fiecare avem un model sau o persoană care își pune amprenta asupra noastră. În anii de liceu și apoi de facultate, stilul meu era nuanțat de părinți și nu știam foarte bine ce vreau. Așa că adoptam stilul pe care mama mea îl considera potrivit. Nu mă prea preocupau hainele, așa că am adoptat, fără să știu că asta fac, un stil sobru, clasic, poate prea serios pentru vârsta mea. Prin contrast, cred că îmi dădea un anumit farmec. 

Să vă prezint o ținută similară cu ce purtam atunci. Trebuie să precizez că și acum îmi place și admir foarte mult stilul elegant. 

Black and RedSursa: Answear

1. Pantaloni Trussardi roșii. Îmi place roșul foarte mult și e important să nu uiți de culori, atunci când ai un stil mai sobru. O culoare poate schimba o stare de spirit. Modelul este cu talie normală, tipul de croială este conic, iar tricotul din care este confecționat îl face plăcut la atingere. 

2. Cămașă G-Star Raw, neagră, pentru a contrasta cu roșul pantalonilor și a-i da un stil rafinat, elegant. Îmi place această cămașă pentru că are o țesătură delicată, un guler clasic, ușor rigid și o croială dreaptă. 

3. Pantofi Clarks din piele naturală, cu toc gros, stabil, ceea ce îi face confortabili. 

4. Ca genți, îmi plac foarte mult cele mari, tip sac, într-o culoare veselă. 


Trecând de la adolescență la maturitate, am învățat să mă cunosc mai bine și am înțeles că hainele reflectă sau trebuie să reflecte tipul tău de personalitate. Astfel, stilul meu s-a transformat, având ca model o mulțime de oameni anonimi sau celebri (Steve Jobs, Mark Zuckerberg), care au înțeles că te poți îmbrăca și în blugi și tricou și, cu toate acestea, să reușești să fii stilat. O ținută sport poate să te facă la fel de încrezător, dacă știi să ți-o asumi și să o porți cu mândrie, conferindu-i o notă personală. 
Așa am trecut eu de la ținute office la ținute casual. 

Comfy is my styleSursa: Answear

1. Jeansii Paty din colecția Mango sunt din denim ceruit, elastic, mulându-se pe conformația piciorului. Talia este normală, iar buzunarele oblice le dau un aer elegant. 

2. Topul Lacoste este din bumbac, are o croială în V, punând în evidență decolteul, și o textură lejeră, fluidă, potrivită cu Jeansii Mango. 

3. Pantofii Adidas Originals întregesc ținuta axată pe confort, prin calitatea materialelor, talpa stabilă și designul creat pentru o viață dinamică. 

Pe site-ul Answear, puteți găsi și ținute predefinite, cu produse marcă premium, care vă pot ajuta în conturarea unui stil personal și original. 

E foarte important să încercăm mai multe stiluri, pentru că nu știm niciodată ce lucruri noi putem afla chiar despre noi. Îndrăznește să fii creativ și să te reinventezi mereu!