22 noiembrie 2016

Meravigliosa Italia



Salutare, prieteni! 

După cum v-am spus și în e-mailul anterior, mi-ar plăcea să facem ceva memorabil cu ocazia celor 10 ani de la terminarea facultății. Așa că am început să caut oferte turistice, pentru a organiza o vacanță extraordinară. O merităm cu toții. Și pentru că știu că e destul de stresant să organizezi de unul singur treaba asta, mă ofer să fiu ghidul vostru :) Mă ocup eu de circuit, de cazare, transport, vă prezint povestea locului, ce delicatese merită să încercăm. 

Analizând ofertele de vacanță, am găsit varianta ideală.  Știu că mulți dintre voi își doresc să vadă Italia. Înainte să spuneți da sau nu, m-am gândit să vă ilustrez vacanța noastră minunată.

Luăm avionul până la Milano, unde vom petrece trei zile superbe în capitala modei, după care continuăm vacanța, vizitând Verona și Veneția, două orașe încărcate de mister și istorie. 

Milano

Aici avem câteva obiective majore, de neratat: Domul din Milano, Castelul Sforzesco și Galeriile Vittorio Emmanuele. Piazza del Duomo este un spațiu unde poți simți liniștea, chiar dacă în jurul tău este foarte multă agitație. Am fost acolo acum câțiva ani și am rămas fascinată. Mi-a plăcut foarte mult Domul, în care trebuie să ne urcăm. Nu vă speriați, treptele interioare nu dau senzația de amețeală, dar cu siguranță priveliștea de pe Dom este ceva ce nu uiți. Nu are cum să nu te impresioneze această clădire gotică, înaltă de peste 100 metri, construită în mai mult de 500 de ani. Procesul acesta a dus la crearea unui muzeu al Domului, în care se pot vedea toate ornamentele înlocuite de-a lungul timpului la Domul din Milano.
Arhiva personală

Castelul Sforzesco nu este foarte aglomerat, iar curtea interioară te îndeamnă la poze, la admirat zidurile vechii cetăți, asediate în repetate rânduri. Castelul are mai multe muzee, dar probabil cea mai vizitată este Pieta lui Michelangelo, ultima sculptură a artistului. 
La ieșirea din castel, poți vedea oamenii așezându-se pe iarbă sau stând la terasele din zonă pentru a savura delicioasele panini, cu nume de orașe italiene sau echipe de fotbal din Italia, ori bând o Birra Moretti. 

Galeriile Vittorio Emanuele reprezintă unul dintre cele mai vechi mall-uri din lume, având numele primului rege al Italiei. Cred că aici înțelegi, cu adevărat, de ce Milano este supranumită capitala modei.



Mai rămân surprize în Milano, pe care le putem trăi la întoarcere: Acquario Civico Milano, al treilea cel mai vechi acvariu din Europa, fiind construit în 1905; să gustăm tradiționalul panzerotto; să ne pierdem pe străzi și să admirăm arta stradală și să nu uităm Parcul Sempione cu al său Arco della Pace.
 

Verona

Din Milano, putem lua trenul către Verona, este rapid și convenabil ca preț. Sunt sigură că vă gândiți acum la Romeo și Julieta și la modul în care Shakespeare a portretizat totul în opera sa. Înainte de a vedea casa Julietei sau pe cea a lui Romeo, vă spun două obiective care merită vizitate și nu sunt nici aglomerate: Arena di Verona și Castelvecchio. 
Arena di Verona este cel mai cunoscut amfiteatru după Colosseum și este foarte bine conservat, având în vedere că datează din anul 100. Asta înseamnă Italia! Și de asta vreau să mergem acolo! Și poate prindem și un spectacol de operă aici. 

Arhiva personală

Castelvecchio a fost construit în secolul XIV și a stat în picioare, după nenumărate asedii. Am vizitat acest castel acum câțiva ani, dar, deși Italia are multe castele, chiar și în cele mai mici localități, acesta m-a impresionat extraordinar de mult, poate pentru că plasarea lui pe marginea râului Adige m-a făcut să visez la oameni și locuri vechi de secole. Vă arăt o poză din colecția mea personală și sunt sigură că vă veți dori să fiți și voi acolo :)

Desigur, nu poți pleca din Verona fără să mergi la Casa Julietei și să faci o poză cu statuia acestei tinere sau una de la balcon. Să vă așteptați la foarte multă lume :) 

După ce vom petrece o noapte în Verona pentru a putea savura mâncarea specifică și a dansa pe muzică veche italiană, vom pleca spre Veneția. Sună bine, nu? Acum știu că ați rămas cu gândul la mâncare și dans :) Unul dintre sortimentele de gelatto cu care veronezii se mândresc este Bacio di Giulietta. 
Vreau să fim nebuni ... nebunii frumoși ai marilor orașe.

Veneția

Deși sunt multe obiective drăguțe și nu trebuie să ratezi o plimbare cu gondola, orașul îți inundă simțurile cu multă culoare. Clădirile sunt colorate și parcă apa le transpune în imagini ireale! Veneția e orașul în care devii romantic fără să vrei. 
Arhiva personală

Veneția e aglomerată, dar e frumoasă și are și locuri unde poți medita liniștit. Oamenii se îndreaptă mereu către ceea ce este foarte cunoscut și uită să admire, să respire, să savureze, să facă o pauză! 
Basilica San Marco este admirabilă, atât ca loc de rugăciune, cât și ca operă de artă, fiind realizată în stil bizantin. Este o biserică opulentă, cu care venețienii se mândresc și putem înțelege de ce a fost supranumită Chiesa d'Oro (Biserica de Aur). Biserica se găsește în Piața San Marco, unde putem vizita, de fapt, cele mai importante obiective: Palatul Dogilor sau Campanile di San Marco. 

În Veneția, vom sta măcar două zile, pentru a admira străduțele labirintice, modul în care oamenii folosesc bărcile pentru transport, podurile încărcate de istorie (ați auzit cu toții de Podul Suspinelor) sau să ne delectăm în timpul unei plimbări cu vaporetto pe Canal Grande. 
Toate astea vreau să le descoperim împreună. Merităm această vacanță și sunt sigură că vă veți simți extraordinar. Italia are o bogăție istorică și culturală de necontestat și chiar dacă vizitezi un loc, rămâi cu dorința de a reveni. 


 Ce ziceți? :)

Articol scris pentru SuperBlog2016