27 septembrie 2017

Focaccia cu masline si rosii - deliciu vegan

Am facut si focaccia. Prima noastra focaccia. Din improvizat, a iesit ceva foarte bun. 


Ingrediente coca: 450-500 g faina, 250 ml apa calda, 3 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare (am folosit sare de Himalaya) plus un pliculet de drojdie uscata de 7g. 

Am amestecat uleiul, apa, zaharul si sarea intr-un vas mai mare, separat faina cu drojdia, apoi, treptat, am adaugat faina in vasul mare, framantand mereu cu o lingura. Cand nu se mai putea cu lingura, prietenul meu Laurentiu (ale carui povesti le gasiti gratuite pe Amazon, in limba engleza sau pe Google Play in romana) a inceput sa framante cu mana. 

Cand coca a devenit nelipicioasa, dar elastica, am uns-o un pic cu ulei de masline si am lasat-o 30-40 minute la crescut. Dupa aceea, am intins-o in tava mare a cuptorului (unsa cu ulei) si i-am facut niste gaurele cu degetul. Am mai lasat-o vreo 15-20 minute, am uns-o cu putin ulei de masline si apoi am presarat tot ce am avut pofta :) chimen, pe care il ador, felii de rosii, de masline. Poate ca mergea si putin sos de rosii pentru culoare, dar am uitat :) 


Apoi am bagat-o la cuptor pana cand s-a rumeni frumos. Testez inca aragazul, pe care l-am luat recent, asa ca la mine a durat vreo 30 minute la foc mic si apoi mediu, dar depinde de fiecare. 

A iesit o focaccia cu blat subtire (am intins-o foarte mult), crocant, foarte bine coapta si cu niste arome dementiale. Ne-a placut foarte mult, am papat-o inclusiv ca gustare la film :) 

Spor si fiti creativi! Improvizati, incercati, experimentati! #spiceyourlife