Daca am facut pizza cu dovleac, am zis sa fac si niste briose tematice de Halloween si de Ziua Internationala a Veganilor.
Ingrediente pt 10 briose
200 g piure dovleac (dovleac fiert si pasat, cu scortisoara, turmeric, oregano, sare, piper, boia sau ce va place, dupa gust)
200 g faina integrala
1 lingurita praf de copt cu sofran
4 lingurite zahar brut din trestie de zahar (de la Sanovita)
scortisoara dupa gust, eu am pus si in piure
3 linguri ulei masline extravirgin
4-5 linguri lapte soia
Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivita, nici prea tare, nici prea moale (nu cade din lingura). Acesta se toarna in formele de briose (am in forma de dovleac pentru Halloween) si apoi se presara ce doriti (seminte, fulgi de cocos). Eu nu am pus nimic deoarece se intorc invers pentru forma de dovleac :)
Pofta buna!
Se dau la copt 30 minute sau in functie de cuptor (testul scobitoarei).
Dupa ce se racesc, devin mai consistente si mai bune.
Alte retete cu dovleac: pizza cu dovleac si naut, smoothie cu dovleac.
2 noiembrie 2017
Pizza cu dovleac si naut
Daca am avut un dovleac urias de la ai mei, am zis sa fac:
- dovleac copt
- smoothie cu dovleac copt (reteta aici)
-pizza cu dovleac si naut de Halloween
- ciorba cu dovleac
-briose cu dovleac (imediat pe blog)
Blatul de pizza l-am cumparat.
Apoi am intins blatul, am pus piure de dovleac (fiert si pasat, cu condimente ca oregano, scortisoara, sare, piper, boia, dupa preferinte). Dupa aceea, am pus feliute de ceapa rosie, felii de rosii, masline, felii de ciuperci si naut din belsug (naut fiert, condimentat cu turmeric, cimbru, oregano si alte condimente, dupa preferinte). Am presarat fulgi de drojdie inactiva si am pus la cuptor aproximativ 20 minute, in functie de ce cuptor aveti.
Am servit cu sos de tomate si un pahar de vin rosu demi-dulce Feteasca Neagra de la Beciul Domnesc. :)
- dovleac copt
- smoothie cu dovleac copt (reteta aici)
-pizza cu dovleac si naut de Halloween
- ciorba cu dovleac
-briose cu dovleac (imediat pe blog)
Blatul de pizza l-am cumparat.
Apoi am intins blatul, am pus piure de dovleac (fiert si pasat, cu condimente ca oregano, scortisoara, sare, piper, boia, dupa preferinte). Dupa aceea, am pus feliute de ceapa rosie, felii de rosii, masline, felii de ciuperci si naut din belsug (naut fiert, condimentat cu turmeric, cimbru, oregano si alte condimente, dupa preferinte). Am presarat fulgi de drojdie inactiva si am pus la cuptor aproximativ 20 minute, in functie de ce cuptor aveti.
Am servit cu sos de tomate si un pahar de vin rosu demi-dulce Feteasca Neagra de la Beciul Domnesc. :)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)