4 iulie 2016

As vrea sa inghete timpul

De Rusalii, blogoltenii au vizitat Crama Dragasi, cu scopul stabilirii detaliilor pentru degustarea care urma sa aiba loc pe 30 iunie. Imi aduc aminte ca adia vantul, desi, in continuare, era foarte cald.
Am intrat in curtea interioara si am simtit un aer sarat si vantul care se juca prin parul meu.

Am inchis ochii si l-am lasat sa se joace. Am privit podgoria, trandafirii paznici si orizontul....Simteam vantul cum ma mangaia si tot ce imi doream era ca timpul sa inghete in loc si sa ma pierd in timp si spatiu.

Photo credit: Laurentiu Badea

 Pe 30 iunie, a avut loc si degustarea la Vintage la Pasaj, un local mai rustic, dar oarecum mai retras (desi aflat in centrul orasului), ceea ce mi-a placut.
 Au fost trei tipuri de vin, un sortiment de branza, combinata cu miere, condimente sau piersici.
Prima combinatie mi-a placut cel mai mult, desigur este o alegere subiectiva. Pinot Gris a fost un vin alb, demi-sec, mai dulce decat celelalte, acesta fiind motivul pentru care l-am placut mai mult. Am retinut ca era un vin tare, dar mai slab decat celelalte doua, deci tocmai potrivit pentru mine. Cuvantul care il descrie cel mai bine este Seducator :)

Daniel Botea ne prezinta combinatia

Branza fermentata de Horezu fabricata de Five Continent se gaseste in magazine sub brandul Horezu. Noi am avut o versiune nematurata, care sa mearga cu toate cele trei tipuri de vin. Am aflat ca si vinurile, si branza apartin unor producatori din aceeasi regiune, ceea ce mi s-a parut interesant. Mi-a placut branza in combinatie cu piersicile, care ii accentuau gustul. Sobrietate este cuvantul care descrie branza, care a fost armonios completata de parfumul jucaus al fructelor si vinului.




Reprezentantul Cramei Dragasi ne-a povestit si despre facilitatea de cazare existenta la crama, ceea ce pe mine m-a dus cu gandul imediat la niste amici iubitori de vin, pe care i-as invita acolo. :) 







Atmosfera a fost una distractiva, ca intre prieteni. Mi-a facut placere sa ii revad pe amicii din blogosfera. 


Evenimentul Branzeturi cum se.. cuVin este organizat de Asociatia Bloggerilor Olteni si de DictionarCulinar.ro