12 aprilie 2018

Caruselul de oglinzi

Era un spațiu imens, captiv în caruselul de oglinzi. Atunci am zărit-o întâia oară: pielea gâtului ușor încrețită, câteva riduri de expresie în colțul gurii, dar de o frumusețe extraordinară în privire și mișcări. 

M-am apropiat timid de ea și i-am atins buzele, părul, nasul și gâtul și am simțit cum se înfioară nostalgic la vederea mea. Am vrut să spun ceva, dar privirea mi-a fost captată de Fiolele cu Acid Hialuronic și Vitamina C - Gerovital H3 Hyaluron C, care i-au căzut din mână. Mi le-a întins și mi-a șoptit secretul lor. În momentul acela, am văzut o estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea și regenerarea pielii


Chipul inițial ridat a devenit senin, buzele s-au arcuit într-un zâmbet fin și degetele-i de pianistă mi-au atins pleoapele încă netede. I-am simțit respirația atât de aproape și de plină de farmec, încât trupurile noastre păreau să devină unul singur. Era ea, dar apoi a devenit eu și eu eram mai tânără și fără riduri pe chip. Am devenit un zâmbet plin de voioșie care dansa febril cu privirea mea ștrengară. 

Mi-am privit mâinile și erau de copil, apoi de femeie matură... eram eu imortalizată în timp și spațiu în caruselul de oglinzi. Am amețit, prinsă în vârtejul șoaptelor ei, cea din viitor... să îmbătrânești e un privilegiu... ai grijă de trupul tău și mintea ta. Am zărit-o, apoi, în poziția lotusului, asemeni unui Buddha de sex neutru meditând pe malul unei ape. Am încercat s-o strig, dar nu puteam pătrunde prin valul mantrelor pe care le rostea. Era senină și părea că atinsese Nirvana. 

Am văzut-o hrănindu-se cu hrană vie, fructe, semințe și legume alcătuind un curcubeu. Tenul i se lumina, zâmbetul îi creștea și fruntea i se relaxa... Apoi, mi-a șoptit din nou un alt secret al tinereții de pe chipul ei: mulțumește pentru ceea ce ai și nu te opri din dăruit! 

A dispărut și am zărit-o într-o altă oglindă, se mișca din ce în ce mai repede, alerga dintr-o oglindă într-alta, înconjurând lacul din Grădina Botanică, pe muzică de broscuțe revoltate și parfum de zambile și lalele. Respira muzică și își asculta senzațiile olfactive și bătăile ritmate ale inimii active. 

Avea un trup puternic, un ten curat, o sclipire seducătoare în ochi, buze roșii și senzuale... părul îi strălucea în bătaia soarelui matinal și mâinile i se îndreptau spre cer sau spre mine... totul în jur a devenit un spațiu imens plin de lumină. M-am apropiat de ea și am devenit sămânța viitorului meu. M-am lăsat atinsă de puterea fiolelor cu acid hialuronic și de focul unui ruj intens, mulțumind divinității pentru fulgii de nea apăruți în păr. Sunt aici și acum, o punte între mine cea de ieri și mine cea de mâine. Am invitat-o la dans și am ieșit din scenă pe măsură ce ne-am contopit chipurile și trupurile într-unul singur... unul cu Farmec. 

***Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018