4 noiembrie 2017

Milkshake vegan cu fructe de padure si spanac

Pentru ca nu reusesc suficient de mult sa includ spanacul in mancare, am zis sa fac un smoothie.

Ingrediente 2 porti
150 g fructe de padure
400-500 ml lapte soia
10-12 frunze de spanac
scortisoara
6-8 curmale
seminte de chia, in
fulgi de drojdie inactiva

Se pun in blender si se mixeaza bine. Se mai adauga lapte daca vi se pare prea gros. Mie imi place mai consistent.

Se poate presara scortisoara sau seminte de in macinate deasupra. A iesit delicios.





Marketing Afiliat cu 2Parale

Am folosit platforma 2Performant inca de pe vremea cand se numea 2Parale. Off topic: ma bucur ca au schimbat denumirea de 2Parale, desi pe vremea aia cam atat faceam si eu. M-am inscris de curiozitate si niciodata nu faceam ceva sustinut in acest sens. Mai distribuiam pe Facebook pentru familie, prieteni, dar cam atat. Dar am luat vreo 200-300 lei si de pe 2Parale, asta pentru ca dadeau un bonus de 100 lei parca la prima retragere. Nu aveam un blog sau o pagina de Facebook, doar contul meu personal de Facebook. 

Apoi, am trecut la 2Parformant, in 2016 mi-am reactivat blogul, i-am facut pagina de Facebook, dar tot pe Facebook postam. Anul acesta, insa, am scris un articol pe blog si primul comision venit din partea cuiva care nu imi era ruda sau prieten si accesase blohul nu Facebookul a fost de vreo 0.6 lei parca. Ce fericire! Venise un comision de la un strain, de pe blogul meu? Gasit probabil pe Google. Am inceput, apoi, sa postez mai des pe blog reduceri la produse care ma intereseaza si pe mine, Vola (pe vremea cand era in program), Elefant, Libris, Nemira, Evomag. Am facut cateva comisioane dragute de Black Friday anul trecut (pe Vola), dar multe dintre ele s-au anulat, din cauza anularii comenzilor. 

Apoi, cu Elefant fac ceva mai multa treaba. Nu investesc deloc in promovare si tot ceea ce fac este pentru ca postez reduceri care ma intereseaza, sa zicem maxim 5 minute/zi, cam 30 minute pe saptamana. Si tot nu am avut incredere in mine. In august, eram in concediu si aveam net cat sa accesez mailul. Pe 9 august, am inceput sa primesc vreo 6-7 mailuri unul dupa altul ca am generat vanzari si am inregistrat comisioane de 13 euro, 18 euro, 5 euro si tot asa, cam 50 de euro in vreo 2 zile. Nu am spus nimanui, sa ma laud sau ceva, pentru ca eram aproape sigura ca e o greseala. In plus, nu ma puteam bucura deoarece ma gandeam ca isi vor anula comenzile si nu voi primi nimic. In octombrie, insa, Elefant a aprobat si platit mare parte din acele comenzi, iar acum am in contul 2Performant 370 lei pe care pot sa ii scot si inca vreo 150 lei in stand-by (aprobati sau in pending). 

Stiu ca sunt unii care fac mult mai multi bani si poate parea un fleac ce zic aici, dar pentru 5 minute pe zi in care postez o reducere pe blog sau Facebook, 300-400 lei la cateva luni imi suna extraordinar. Unii muncesc mult mai mult pe banii aceia. Adica am un salariu destul de bun, decent si marketingul afiliat este pentru mine distractiv, desi ii apreciez pe cei care fac din asta un job real. 

Trecand peste povestea mea, acum o luna parca, am vazut ca 2Performant a lansat si Affiliate Ranking, unde poti vedea ce loc ocupi. Cam deprimant daca esti in coada, dar, cum eu vad partea plina a paharului, ma bucur de orice crestere. Desi acum, cand a inceput provocarea Blogal Initiative si 2Performant, eram pe locul 199, am fost luna trecuta pe 160 sau cam asa ceva. Intre timp, multe comisioane vechi au fost respinse pe motiv de comanda anulata si rankingul meu a scazut la 199, dar se imbunatateste. Acum sunt pe 194, la doar dupa cateva zile de cand am inceput monitorizarea special pentru aceasta provocare.