1 aprilie 2020

Ai drepturi, folosește-le!

Proba 13 din competiția SuperBlog are un număr cu noroc deoarece am aflat că am niște drepturi prin lege de care habar nu aveam. Deci, mulțumesc. Astfel, dacă ești partea păgubită într-un accident rutier, poți beneficia de auto de înlocuire, simplu, fără niciun cost pentru tine, în doar patru pași. Plătește asiguratorul șoferului care a produs accidentul. 


Poți suna la numărul de telefon 021.9111 și beneficiezi de asistență rutieră pentru a valorifica dreptul pe care îl ai. Pentru fiecare 4 ore de reparații, beneficiezi de o zi cu un auto de înlocuire. Cât de tare e asta? Se pare că doar 1% din șoferi își cunosc acest drept. Tu știai? Dă sfoară în țară sau notează preventiv numărul de mai sus în agenda telefonului. Întâmplător, am avut un accident anul trecut, ușor, din cauza unui taximetrist. A fost foarte greu cu mașina în service și mi-ar fi prins tare bine să avem o mașină la schimb. 

În plus, sunt din Craiova și mă bucur să văd că Autonom, cei din spatele numărului 021.9111 au sedii și în Craiova. Nu e plăcutt să fii într-un accident, dar e bine de știut că, dacă ai nevoie, poți beneficia de acest serviciu. Prin acest număr de asistență rutieră, beneficiezi la nivel național de toate serviciile necesare în caz de accident: asistență rutieră, platformă, tractare, depanare și auto de înlocuire. Să descriem puțin acei patru pași să vezi cât de ușor este. 
1. Deschizi dosarul de daună, penttru asta ai nevoie de costatarea amiabilă cu șoferul vinovat
2. Obții nota de constatare de la asiguratorul soferului vinovat, cu aceasta mergi în service și obții un deviz de reparație. 
3. Pe baza devizului, se determină numărul de ore de manoperă necesare. Astfel, pentru fiecare 4 ore de manoperă, beneficiezi de o zi de închiriere. 
4. Cu aceste documente și confirmarea de la asigurator, suni la nr. 021.9111 la Autonom și ți se va comunica să vii să iei mașina de înlocuire. 

Ultima oară când am avut accidentul și mașina în service, am fost supărată că service-ul nu mi-a pus la dispoziție o mașină de înlocuire. Eu cred că ei știu sau ar trebui să știe de acest drept și ar fi putut să mă îndrume. Sper ca prin acest articol, să ajungă mesajul la cât mai multă lume. 

Eu lucrez în marketing și cred că e trist că doar 1% din șoferi știu de acest drept, cumva, undeva, nu se face informare pe tema asta. Pe de altă parte, marketingul din gură în gură (word to mouth advertising) ar putea ajuta foarte mult la răspândirea acestei idei, acestui drept. 

Astfel, dacă fiecare dintre noi ar da măcar un share sau am spune unui număr de 1-5 prieteni, poate am crește acest procent. Plătim cu toții RCA și e bine să știi că ai și drepturi, nu numai de plătit. Să începem chiar astăzi acest lanț. Te provoc să dai un share! Ce zici? Sau măcar să îți notezi în agenda telefonului numărul 021.9111. Vom ieși cu toții mai câștigați.