23 noiembrie 2019

Sunt o friguroasă născută în mijlocul iernii

M-am născut într-o iarnă foarte grea dacă e să îmi cred părinții, în care nu mai circulau mașini și nu existau alte mijloace moderne de comunicare. Ambulanța a lăsat-o pe mama în capul străzii, într-un ger infernal. În fine! Ideea e că am rămas o friguroasă și am nevoie să mă încălzesc și întăresc sistemul imunitar mai mult în această perioadă rece a anului. De mică am avut o problemă cu pielea, era mult mai uscată în sezonul rece și tata glumea cu mine spunând că am mâini de băbuță. Nu mă deranja pentru că mi-am iubit mereu bunicii și cred că bătrânețea este un privilegiu. Astăzi, asistăm la o evoluție a produselor cosmetice care pun accentul, din ce în ce mai mult, pe ingrediente de origine naturală

Tenul meu este mixt, iar această cremă hidratantă este potrivită pentru el. Iarna, simți cel mai mult nevoia de hidratare la nivel celular, iar o îngrijire neadecvată a acestuia se observă. Pielea pare mai uscată, dă senzația că ține și te îmbătrânește cu câțiva ani. Vestea bună este că există soluții simple, la îndemâna oricui și, în plus, poți să fii mândru că folosești un brand românesc cu o lungă istorie, o istorie care leagă mai multe generații de femei. Folosind aceste produse, mă gândesc mereu la mama, bunica și mătușa mea și la faptul că avem în comun utilizarea acestor produse. 

De câțiva ani, am adoptat o dietă vegană și folosesc tot mai mult uleiul de măsline care este foarte sănătos. Când am văzut că această cremă are printre ingrediente și uleiul de măsline, am înțeles că protejarea noastră presupune o acțiune combinată, intern-extern. Pentru creșterea imunității, contează mult să ne hidratăm, să mâncăm fructe și legume colorate, bogate în anti-oxidanți, dar și să protejăm pielea de factorii externi (frig, vânt, soare). Acest lucru îl fac cu succes cu ajutorul cremei hidratante care restabilește echilibrul la nivelul microbiomului pielii.

Așa cum avem nevoie de vitamine și minerale intern, avem nevoie și la exterior, deși poate mulți nu ne gândim la asta. Pielea noastră are nevoie de minerale pe care le găsești în crema hidratantă Gerovital Plant. Acestea ajută la creșterea consumului de oxigen la nivel celular, iar tenul tău arată mai tânăr, mai strălucitor și plin de vitalitate. 

În concluzie, acesta este ritualul meu pentru creșterea imunității: mai multă apă, fructe și legume variate și cât mai colorate, crema hidratantă cu ingrediente naturale. Acestea sunt lucruri simple pe care toți le putem face, cu un cost minim pentru o stare de sănătate mai bună. Ceea ce mulți ignorăm este mintea. Aceasta contribuie la creșterea imunității dacă avem o stare de spirit relaxată. Din ritualul meu fac parte și exprimarea recunoștinței pentru cei din jurul meu combinată cu modalități de a oferi necondiționat oamenilor care au nevoie de timpul sau energia mea. E important să facem tot ceea ce putem și să ne iubim trupul pe măsură ce îmbătrânim. Bătrânețea este un privilegiu. Acceptă-te așa cum ești! 

***Articol scris pentru SuperBlog 2019