27 martie 2020

Totul va fi bine

Chiar dacă acum trăim vremuri incerte și tulburi pentru toată lumea, va veni și o zi în care vom putea ieși din case și vom putea să ne planificăm vacanța. Și cred că atunci vom aprecia mult mai mult modul în care ne mângâie soarele chipul sau simțim briza mării. 

Temperaturile cresc încet, încet, iar turismul românesc va trebui susținut. De aceea, ar fi bine să ne gândim cu toții să alegem stațiunile de pe litoralul românesc, mai degrabă decât pe cele din străinătate. Pentru a trece timpul mai repede, în timp ce stau acasă, m-am gândit să planific următoarea vacanță la mare pentru atunci când vom putea ieși în siguranță. 

Pe site-ul agenției de turism Litoralul românesc, am căutat cazare litoral. Aici găsești o ofertă variată la toate stațiunile de pe litoral. M-am orientat să găsesc cazare Jupiter convenabilă și atractivă deoarece m-am îndrăgostit de această stațiune. Este mică, liniștită, mă simt ca acasă acolo pentru că am străbătut-o la pas în atâtea veri și cred că e și multă nostalgie la mijloc. Mereu am fost cu părinții, cu fratele meu și familia lui acolo și mi-e dor de acea intimitate familială. 

Eu la Cucina Italiana, Hotel Delta, Jupiter
Îmi place să îmi rezerv vacanța printr-o agenție deoarece scap de griji și pot să mă concentrez mai mult pe planificarea activităților pe care le voi face acolo. În plus, am și vouchere de vacanță de la locul de muncă, ceea ce ajută. Am văzut oferta pentru Hotelul Delta din stațiunea Jupiter și m-a atras faptul că acest hotel este inclus în programul vacanță fără riscuri și că se acceptă și voucherele de vacanță. Vestea bună pentru cei cărora le expiră în mai este că guvernul a anunțat prelungirea termenului în ședința de guvern, urmând a oferi și cadrul legal în perioada următoare. Programul Vacanță fără riscuri vine în contextul pandemic în care ne aflăm pentru a da posibilitatea turistului să își reprogrameze sejurul în cazul în care va apărea o problemă neprevăzută, legată de criza coronavirus. 

De obicei rezerv vacanța cu mai mult timp înainte din mai multe motive: pot obține un preț bun la hotelul pe care îl vreau, pot sta liniștită și să îmi reorganizez celelalte activități în așa fel încât vacanța să nu fie afectată. Chiar și în contextul pandemiei, e bine să visăm, să ne facem planuri și să sprijinim turismul românesc. Prefer dintotdeauna plata cu cardul, iar pentru vouchere trimiterea acestora prin curier. Este sigur chiar și în condiții normale, fără pandemie și virusuri de care să ne temem. 

Legat de preferințele mele în ceea ce privește cazarea, prefer un hotel de 3 stele, cum este și Hotelul Delta, dar care să fi fost renovat recent. Ca economist, plătesc întotdeauna pentru cel mai bun raport preț-calitate și pentru necesitățile mele, nu s-ar justifica să aleg un hotel de 4 stele, mai ales că, în mare parte din timp, aș sta pe plajă. Ador însă o variantă cu mic dejun inclus deoarece nu pot să îmi încep ziua fără o doză de energie, iar un mic dejun asigurat te menține în această rutină sănătoasă. 

Eu și prietenul meu suntem vegani de 2 ani și jumătate, deci ar fi important să ni se ofere o variantă vegană de mic dejun. Nu ne place să avem all inclusive pentru că ne place să testăm majoritatea localurilor dintr-o stațiune și să facem un fel de tur culinar. E și asta o activitate, mai ales că veganismul e o provocare serioasă când mergi la mare.

Nu am fost niciodată la mare doar eu și prietenul meu, mereu am avut alături familia, dar mi-ar plăcea ca următoarea vacanță să încercăm și sejurul în doi. Având tenul foarte deschis, nu putem sta chiar 12 ore la soare și nici nu este indicat, motiv ppentru care ne place să facem și alte activități care să ne țină antrenați și să nu ne plictisim. O activitate care îmi place foarte mult este teatrul de vară, iar în Jupiter te poți bucura de această metodă de divertisment și cultură totodată. 

Arhiva personala, Directia 5 la Teatrul de Vara din Jupiter, 2016

Îmi aduc și acum aminte de concertul celor de la Direcția 5 din vara lui 2016. A fost o seară electrizantă, aerul serii era plăcut, oamenii se bucurau de aceste momente unice. Dar și piesa de teatru în aer liber a fost pe măsură și nu cred să mai fi râs cu atâta poftă înainte. 

Cine e fazanul? Teatrul de vară Jupiter, 2016

Biletul ne-a fost oferit chiar de hotelul Delta și sunt sigură că au astfel de surprize mereu. Într-o altă seară, în timpul cinei, a fost chiar un program artistic la hotel. 

Restaurant Hotel Delta, 2016

Prin aceste poze, vreau să vă arăt că marea înseamnă mai mult decât apă și soare, te poți distra în foarte multe moduri, fie că ești cu familia, fie că ești în cuplu. Plimbările lungi, pe jos, până la Neptun și înapoi, pozele numeroase pe care le poți face sunt o modalitate bună de petrecere a timpului liber și, în același timp, poți atinge și recordul la numărul de pași. 

Plaja La Steaguri, Jupiter

Sfatul meu, în încheiere, este să alegem stațiunile de pe litoralul românesc, să avem încredere că totul va fi bine și vom fi în siguranță. Să ne revedem cu bine la mare! 

***Articol scris pentru SuperBlog