7 noiembrie 2018

Magia Japoniei, 10 la pătrat

Cu toții visăm la ceva exotic, exotic pentru noi. Sunt sigură că și japonezii vor să vadă Europa la fel de mult cum ne dorim noi să o vedem. Un circuit în Japonia ar fi un vis îndeplinit. Cred că dacă îți dorești ceva foarte mult, acel lucru poate deveni realitate, așa că sunt deschisă la oferte și vacanțe

Pentru mine, Japonia este o țară de 10, așa că vreau să împărtășesc cu voi 10 motive pentru care aș vrea să vizitez această țară:

1. Este o țară cu tradiții și o cultură diferită de a noastră, în care respectul pentru seniori, pentru mediu se îngemănează cu tehnologia și modernismul. 


2. Eu și prietenul meu adorăm filmele asiatice, în special cele japoneze, anime-urile și jocurile. O convenție precum The Tokyo Game Show nu poate fi ratată. Măcar o dată în viață, meriți să îți faci cadou o astfel de participare. Cine știe? Poate toamna lui 2019 ne va face o surpriză și ne va purta pe un covor de frunze aurii tocmai până în Japonia. Nu ar fi distractiv? 

3. Festivalurile tradiționale. 
Sunt născută iarna și iubesc zăpada. Deci, un festival al zăpezii (Sapporo) în care oamenii se întrec în cadrul unei competiții de sculpturi de gheață gigant. Un festival al revenirii la viață este și cel al primăverii, când înfloresc cireșii. 


4. Bucătăria japoneză. Am văzut un documentar în care florile de cireș erau integrate în felurile de mâncare tradiționale. Modul în care ridicau acest act, aparent banal, la nivel de artă, m-a impresionat foarte mult. Tradiționalul sake, dar și diversele tipuri de bere merită încercate chiar și de un novice. În plus, bucătăria japoneză este mai prietenoasă cu veganii decât România sau alte țări europene. 
Inevitabil, acest subiect îmi aduce aminte de supa de tăiței - ramen, care se pregătește într-un anumit fel și face parte din cultura locală. 


5. Templele. Sunt atât de diverse, cu o istorie și o cultură interesante, care te transpun într-un alt univers, unul încărcat de pace și calmitate spirituală. 

6. O aventură cu renumitul Bullet Train (tren glonț) care atinge viteze de 300km/h. Puțină adrenalină pe calea ferată nu strică. 



7. Filmul The Ramen Girl (2008) este unul dintre motivele de a vizita Japonia. Acțiunea se petrece în Tokyo și este unul dintre ultimele filme ale actriței Brittany Murphy. Un film extraordinar despre trecerea de la cultura americană la cea japoneză. 

8. Hiroshima. Un loc care ne va aminti mereu atrocitățile istoriei. În locul în care a căzut bomba, se găsește un dom, unde oamenii se pot reculege și celebra pacea, atât de importantă pentru supraviețuirea noastră ca specie. 

9. Castelul Egretei Albe, unul dintre cele mai frumoase castele medievale ale Japoniei, ne teleportează în universul samurailor, făcându-ne parte din povestea niponă. 

10. Posibilitatea de a înțelege cultura japoneză prin contactul cu localnicii din satele tradiționale. 


Japonia cu Exact Travel Club

Dacă vrei să vizitezi Japonia, ai nevoie de un partener de încredere. Recunosc că nu sunt prea aventurieră de felul meu și am nevoie de cineva care să îmi ofere sprijin pe toată perioada călătoriei. Un astfel de partener este Exact Travel Club pe care îl recomand din cel puțin zece motive, ca să înțelegeți de ce Japonia este un 10 la pătrat. Magie și perfecțiune în același timp. 

1. După cum îi spune și numele, această agenție îți oferă exact experiența de care ai nevoie, oamenii de acolo fiind ei înșiși pasionați de Japonia. Cu alte cuvinte, te simți special. E ca și cum un prieten al tău a mers în Japonia și apoi te ajută să trăiești și tu acea experiență minunată. 

2. Au niște circuite și niște oferte foarte interesante. Surprinzătoare este, însă, complexitatea acestor circuite. Sunt două săptămâni în care trăiești intens, la superlativ, fiind pătruns de sentimentul apartenenței la acea cultură. La final, te simți nostalgic și vrei doar să rămâi suspendat în prezent, în timp ce privești melancolic spectacolul florilor de cireș. 

3. Ai parte de consiliere înainte, dar și pe durata vacanței în Japonia. Acest lucru este foarte important, cu atât mai mult cu cât nu ești foarte spontan și aventurier și riști să te panichezi la cele mai mici diferențe culturale. O spun în spirit de glumă, dar suportul este real și nu mai puțin important. 

4. Vacanțele pot fi personalizate, în funcție de preferințele tale. Unii sunt pasionați de bucătăria japoneză, alții de tehnologie, alții de istorie sau arhitectură, alții de toate. Aceste aspecte se pot integra armonios într-un program personalizat, pentru ca satisfacția ta să fie garantată. 

5. Biletele de avion sunt rezervate prin ei, deci ai parte de cea mai bună ofertă. 

6. Asigurarea de călătorie, transferul între obiective și cazarea la hotel sunt, de asemenea, incluse în pachet într-un mod armonios, astfel încât toate să se lege în cel mai confortabil mod pentru tine. 

7. Siguranța călătoriei este întărită prin asigurarea de călătorie și suportul permanent din partea Exact Travel Club. 

8. Confort fizic și spiritual. Știi că totul este programat în cele mai mici detalii și nu duci grija organizării și planificării. 

9. Prețul competitiv prin includerea transportului, cazării, asigurării, a vizitei anumitor obiective. 

10. Ești însoțit de un vorbitor de limba japoneză, ceea ce te poate ajuta în multe situații, precum și la îmbogățirea cunoștințelor despre Japonia. 



***Articol scris pentru SuperBlog 2018