5 noiembrie 2019

10 sfaturi pentru cazare Sinaia de 10

În acest articol din competitia SuperBlog, vreau să vă prezint 10 sfaturi pentru cazare Sinaia de 10. E o provocare, dar sunt sigură că voi reuși și vă provoc și pe voi să veniți cu propriile sfaturi. În primul rând, dintre toate orașele sau stațiunile vizitate în România, Sinaia ocupă un loc aparte, iar o cazare Sinaia bună este un ingredient foarte important pentru a avea o vacanță de vis. 

Cazare de vis la Sinaia

Vila Boutique Princess of Transylvania, sursa: AZ-Turism

Din experiența mea, pensiunile și vilele arată mult mai bine decât hotelurile. Ca explicații ar fi că, fiind mai mici, reușesc să controleze mai bine investițiile în calitate, comunică mai bine și mai intim/direct cu oaspeții, pe când hotelurile sunt mai mari și nu reușesc să mențină o relație foarte apropiată de client. Nu vorbesc de hotelurile premium de 5 stele, ci de cele de 2 sau 3 stele. 

Pentru mine, sunt importante câteva aspecte la o cazare de vis: să am o cameră cu baie proprie, să am parcare privată asigurată ca să nu duc grija mașinii în concediu, să am mult spațiu verde în jur, să am o terasă sau balcon cu vedere. De ce e important? Pentru că nu ne vom plimba de dimineața până seara, non-stop. Vom veni și la locul de cazare, iar atunci, poate vrei doar să ieși pe terasă, să admiri priveliștea, în timp ce savurezi o cafea alături de persoana iubită. Locația este, de asemenea, importantă. Să fie relativ aproape de centru și principalele obiective turistice. Nu îmi doresc să fie la 100 m, dar nici la 3-4 km. Îmi place să merg pe jos foarte mult, deci 1-2 km distanță reprezintă o distanță decentă pentru mine, cu condiția ca acel drum să fie populat. Pentru cei cu copii, este mai dificil poate, dar dacă nu ai limite de acest fel, e indicat să faci mișcare în vacanță. Se știe că exercițiul eliberează hormonul fericirii. 

Dacă decorul este unul mai medieval sau are ceva aparte, este un plus. Îmi plac vilele sau pensiunile cu număr mic de camere deoarece creează mai multă intimitate. Legat de restaurant, nu îmi doresc unul în pensiune deoarece îmi place să experimentez, mergând în diverse locuri. În plus, fiind vegană, un meniu inclus ar fi greu de găsit deoarece iese din tiparele meselor tradiționale. Micul dejun prefer să îl savurez pe balconul de care ziceam, să îmi încep dimineața în ritmul meu, admirând răsăritul. 


10 sfaturi pentru cazare Sinaia de 10

După ce v-am prezentat ce tip de turist sunt eu și ce caut la o cazare bună, vreau să rezum cele 10 sfaturi pe care le puteți adapta în funcție de propriul vostru stil. 

1. caută o cazare care arată bine la prima vedere, cel puțin din poze. Dacă nu te impresionează nici în poze, greu de crezut că te va impresiona mai mult de atât, la fața locului.

2. prețul e important, dar nu îl pune pe un piedestal. Caută un alt criteriu. Eu folosesc recenziile pe diverse site-uri și încerc să văd de ce au fost mulțumiți sau nemulțumiți oamenii. Dacă există și recenzii negative, mă uit peste ele să văd dacă e foarte important pentru mine. 

3. Dacă poți plăti pentru o cameră cu vedere la munte, la vreun râu sau ceva interesant, fă-o. Poate costă mai mult, dar ideea e să te răsfeți dacă tot ești în vacanță. Când am fost vara trecută la Sinaia, am luat o cameră cu vedere la munte, dar merita să mă trezesc dimineața și să văd un munte sau brazii și nu o altă pensiune. 

4. Caută locația care ți se potrivește. Dacă ai copii mici, poate o pensiune aproape de castelul Peleș nu e cea mai bună variantă pentru că sunt destul de sus și va trebui să cobori în centru cu cei mici. Dacă vrei, însă, puțin sport, e chiar indicat. Noi când am luat cazarea, nu am știut că Peleșul este mai sus de centru și o cazare lângă castel a părut interesantă. Solicita puțin efort, dar a meritat. Ideea este că, acum, aș alege una mai aproape de Parcul Ghica deoarece este foarte frumos, iar la Casinoul din Sinaia au loc foarte multe evenimente de care te poți bucura seara. 

5. Nu alege în funcție de existența sau nu a restaurantului deoarece te limitează în opțiuni. Mă refer să nu cumperi pachet cu masa inclusă. Ești în vacanță, deci experimentează locuri și mâncăruri diferite. 

6. Compară locațiile între ele și vezi care are cele mai multe facilități în tariful afișat. Cel mai bun raport preț-calitate trebuie să fie criteriul alegerii tale. 

7. Dacă ai mașină, bănuiesc că nu vrei să îi duci grija, deci o parcare privată, mai mult sau mai puțin supravegheată, te poate ajuta să dormi bine noaptea. 

8. Alege pensiunile cu spațiu verde exterior, o curte, o grădină, deoarece verdele liniștește și creează o stare de bine. Acest lucru este cu atât mai important dacă ai copii mici cu care vrei să stai în aer liber să se joace.

9. Dacă ai animale de companie cu tine, trebuie să alegi în funcție de acest lucru. Noi nu avem, dar una dintre gazdele pensiunii la care am stat, avea o cățelușă mică și jucăușă. A fost o terapie pentru suflet să poți să te joci cu acest suflețel. Iar o prietenă de-a mea a ales o pensiune renumită pentru pisicile multe pe care le avea. Foarte drăguță ideea. 

10. Și ultimul sfat, dar nu cel din urmă, alege cu sufletul. Dacă îți place, alege-o, chiar dacă baldachinul din camera medievală sau vederea la munte costă mai mult, chiar dacă e mai departe, dacă ție îți place și te face să te simți mai special/ă, alege-o.