30 martie 2017

Ghost in the Shell 3DAm avut placerea sa merg la avanpremiera filmului Ghost in the Shell 3D la Inspire Cinema - Cinema 3D Craiova

Va invit sa vedeti trailerul filmului mai jos. 


Regia: Rupert Sanders 
Distributie: Takeshi Kitano, Scarlett Johansson, Michael Pitt


Ghost in the Shell are o cultura bogata in spate. Este bazat pe seria de anime-uri create de Masamune Shirow, specializat in ingineria mecanica. Filmul respecta benzile desenate, fiind un remake fidel al animatiei japoneze  din 1995. 

Filmul este arta concentrata in toate simturile. Culorile, sunetele transforma filmul intr-un spectacol si aici este meritul backgroundului creat de Shirow. A fost o surpriza placuta, nedezvaluita in trailer, aparitia lui Michael Pitt, pe care fanii il stiu din Boardwalk Empire. 

Povestea este plina de twisturi. Baietii buni nu sunt intotdeauna buni si cei rai nu sunt intotdeauna rai. Nu o sa va stric surpriza, dar va recomand ca, dupa ce priviti filmul la cinematograf, sa priviti/ repriviti animatia care sta la baza lui - cea japoneza. Sunt o sustinatoare a variantelor originale, care ne pot ajuta sa intelegem mai bine cadrul cultural, artistic si psihologia personajelor create de Shirow. 

Personajele si universul Ghost in the Shell sunt fascinante, iar Masamune Shirow este apreciat pentru creatiile care ii pun in valoare specializarea sa in ingineria mecanica. Universul este atat de bine creat, din punct de vedere tehnic, incat se spune ca tot ceea ce a creat la nivel fictional poate fi transpus in realitate. 

Recomandarea Rayuela's Blog: Daca iti plac filmele cu roboti, cultura japoneza, arta vizuala si auditiva, daca iti place de Scarlet Johansson in costum de cochilie :) sau poate de carismaticul Michael Pitt, cred ca merita sa mergi sa vezi acest film. Mie mi-a placut foarte mult si sunt interesata de benzile desenate acum. 

Va las mai jos doua poze, ca sa vedeti cat de asemanatoare sunt cele doua filme, originalul din 95 si acesta. 


Si in film mai joaca si romanca Anamaria Marinca, in rolul Dr Dahlin. Impresionant! Nu am observat vreo urma de accent si mi-a placut mult cum a jucat. 

Astept si impresiile tale in comentarii!