1 noiembrie 2018

Versatility is my middle name

Ador blugii. De fapt, în garderoba mea găsești doar o pereche de pantaloni de stofă pentru ocazii unde trebuie să fiu foarte formală. Restul pantalonilor intră în categoria blugi de damă. Pentru proba cu nr. 12 din competiția SuperBlog 2018, Answear ne provoacă să găsim 7 stiluri pentru 7 zile, elementul comun fiind o pereche de jeans. Vă invit în călătoria mea vestimentară, în care încerc să acopăr diferite contexte în care te poți afla, diferite stiluri apropiate sau nu personalității fiecăreia dintre noi, dar și diferite anotimpuri. 

1. Un stil sportiv, lejer pentru a merge la facultate, mall, la film într-o zi caldă de primăvară-vară: o pereche de jeans tub, un tricou imprimat, o pereche de teniși și un rucsac. 


2. Tot un stil casual, lejer, dar mai puțin sportiv, potrivit pentru zilele calde, în care vrei să te simți mai feminină poate fi format din: jeans tub, o bluză elegantă și o pereche de încățăminte de damă în ton cu ținuta, de exemplu o pereche de balerini sau sandale fără toc. 

3. Pentru o plimbare prin parc sau oraș, recomand o ținută chic în care să porți o rochie lungă, colorată, vaporoasă peste o pereche de blugi. Dacă rochia este ușor transparentă și are nasturi în partea de jos, în față, îi poți descheia, dând impresia unei cămăși lungi. La această ținută merg sandale fără toc, într-o culoare nude, pentru a echilibra culoarea rochiei și neapărat niște accesorii (ochelari, brățări, ceas).

4. Pentru un eveniment fancy, într-o seara de toamnă, poți adăuga ținutei formate din jeans, o bluză elegantă, cu volane, un pardesiu într-o culoare veselă (galben sau roșu) și niște sandale negre cu toc. Geanta cu lanț metalic lung vine să completeze ținuta. 

5. Un stil mai formal, office sau Friday Office, în funcție de nivelul de formalism cerut la locul de muncă. La o pereche de blugi evazați, într-o culoare mai închisă (bleumarin sau negru), clasici, se poate adăuga o bluză elegantă sau o cămașă albă și, eventual, un sacou pentru un plus de formalism. Dacă bluza este colorată, se recomandă un sacou mai sobru și invers, dacă bluza sau cămașa sunt foarte sobre, se poate adăuga culoare ținutei prin sacou și accesorii. Sandalele sau pantofii cu toc (nude sau negri) și cureaua sunt elemente indispensabile. 

6. Un stil atletic, sportiv poate fi evidențiat printr-o pereche de jeans decolorați, largi, un body colorat, o jachetă sport din denim, un rucsac alb de dimensiuni mici și o pereche de pantofi sport. 

7. Și un stil pe care îl ador este stilul moto/ byker, format din jeans negri mulați și ușor rupți, un maiou sau body alb sau un tricou negru cu imprimeuri gotice, o jachetă neagră scurtă din piele ecologică (susținem mediul) și o pereche de cizme lungi, negre, cu multe catarame. 

Indiferent ce stil ai alege, trebuie să ți se potrivească și să ai încredere în alegerea pe care o faci. La toate aceste ținute, ingredientul secret este atitudinea.