29 aprilie 2017

Club de carte - un nou proiect marca FEAA Craiova

Vrem sa facem un club de carte la FEAA Craiova, dar nu prea orientat pe economic, insa nici in zona de beletristica. Undeva in zona de dezvoltare personala si leadership. 

Am incercat sa gasesc cateva idei, care sa fie incitante si posibil de realizat. Daca aveti sfaturi, le astept in comentarii. 

In primul rand, varianta cu a citi acasa si a ne intalni sa dezbatem pica din start, deoarece timpul e relativ si fiecare are altceva de facut: cursuri, proiecte, job, etc. Ar ramane varianta citirii in cadrul clubului. 

Am adunat cateva idei pe care le scriu aici, sa nu le uit si astept si alte sugestii. 

1. Sa alegem pt fiecare intalnire o carte dintr-o lista, pt a o dezbate/citi (se voteaza in prealabil sau este propusa)

2. In cadrul intalnirii, se aleg anumite paragrafe si se analizeaza, cititorii spunandu-si parerea si argumentand. Se dezvolta abilitatile de a vorbi in public, capacitatea de analiza, sinteza, comparatie, observatia si argumentatia. 

3. Mici jocuri nonformale pentru relaxarea grupului, plecand de la subiectul cartii, dar si pt cunoasterea grupului si o buna socializare. 

4. Vizionarea de filme cu subiect economic - seri de film la Clubul de carte, multe filme fiind ecranizari dupa anumite carti. 

5. Sesiuni tematice despre plagiat, citare

6. Un club de carte are in general intre 6-15 oameni. Trebuie stabilita periodicitatea: bilunar, lunar? Durata unei sesiuni: 1-2 ore maxim.

7. Dat un nume, creat un grup virtual, intalniri si in alte locatii, pe alte tematici. 

Alte idei? Cine are? Si cine participa de la FEAA? Incepem acolo, la Sala de Lectura si continuam. Un nou proiect marca FEAA Craiova!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna.
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)