20 martie 2020

Salvăm planeta!

Zilele trecute am depus un CV de angajare la Today Advertising, dar niciun semn momentan. Deoarece zilele acestea e mai sigur să stai acasă, mi-am petrecut mare parte din timp urmărind documentare despre schimbările climatice.

.......

Aud un ciocănit în ușă și nu apuc bine să deschid când văd doi tipi îmbrăcați la costum, cu ochelari de soare (deși afară era încă noapte). Ciudat. Îi întreb ce vor, convins că au greșit adresa. Îmi răspund pe un ton sumbru: De astăzi, ești agentul nostru. Va trebui să identifici cadourile promoționale neatractive și să identifici alternative funcționale și sustenabile. Am realizat că ești preocupat de mediu și știm cu toții că unele cadouri promoționale ajung la gunoi, iar gunoiul duce la efectul de seră

Pot spune că eram impresionat. M-au supus unui test. Trebuia să identific niște promoționale WOW pentru clientul lor care organiza un eveniment corporate la împlinirea a 25 de ani pe piață. 


Am ales un rucsac cu un mini panou solar integrat util pentru încărcarea unui dispozitiv mobil (telefon, tabletă, e-book reader, baterie externă). Cu toții mergem în vacanță și știm cât de greu este când nu avem acces la o priză. În plus, utilizarea energiei solare este o metodă alternativă foarte bună, prietenoasă cu mediul. Ar trebui încurajatate mai mult aceste variante, atrăgând totodată atenția și asupra resurselor limitate din jurul nostru.

O a două variantă spre care m-am orientat a fost reprezentată de câteva promoționale eco. Aici era clar ce voi alege. Când stai la birou sau lucrezi de acasă, simți nevoia de a iești în natură, de a respira aer curat și a te încărca pozitiv de energia verde a naturii. Până poți face asta, e plăcut să ai în jurul tău plante care să îți ofere oxigen și să te energizeze cu verdele lor vibrant. Din acest motiv, m-am orientat către semințele de pătrunjel și mentă în ghivece biodegradabile, acestea fiind prietenoase cu mediul. Cine nu și-ar dori așa ceva pe birou?


Alegerile mele au avut în vedere ca produsele să fie eco-friendly, să fie atipice, utile și minimaliste. Într-o epocă a consumerismului, trebuie să ne asigurăm că produsele promoționale pe care noi ca firmă le dăm partenerilor sau clienților noștri vor fi folosite și nu aruncate la groapa de gunoi sau uitate prin vreun sertar. 

Trebuie să ne gândim la sănătatea planetei și a locuitorilor ei. Alege eco, Alege WOW! 

După monologul meu, cei doi agenți păreau impresionați și mi-au spus că sunt angajat să salvez lumea de cadourile inutile. Erau convinși că discursul meu va ajunge la inimile companiilor și că vom putea face o diferență.

....

Mă trezește tonul de apel al telefonului... Răspund buimăcit de somn și aud o doamnă: Bună dimineața, domnule Popescu! Sunteți disponibil vineri la ora 10 pentru un interviu pe Skype pentru locul de muncă de la Today Advertising? Nu îmi venea să cred... Am fost selectat pentru un interviu!! Desigur că am răspuns da. Eram fericit și încrezător că voi deveni un Super Erou care va salva lumea. 

*** Articol pentru Spring SuperBlog 2020