6 octombrie 2019

Gustul în modă

Consider că fiecare trebuie să se îmbrace cum simte, indiferent dacă ceva este la modă sau nu. Eu nu urmăresc știrile în acest domeniu și probabil că nu sunt cea mai în măsură să aprecieze aceste lucruri. Dacă ar fi să menționez o modă care m-a acaparat, aceasta ar fi cea a genților de damă supradimensionate, dar nu din motivul că sunt la modă, ci că, mereu, car lucruri după mine (cărți, documente). 


Cu alte cuvinte, chiar daca gențile supradimensionate nu ar mai fi la modă, eu tot le-aș purta. Nu mă las influențată de modă și nu îmi pasă de tendințe. Așa cum nu îmi plac jeansii de bărbați care sunt conici, în tendințe de altfel. Nu pot spune că am o prejudecată, dar nu îmi place cum le stă, mi se par prea feminini. Asta nu înseamnă că i-aș spune unui bărbat, fie el și prietenul meu, să nu îi ia doar pentru că nu îmi plac mie. E libertatea fiecăruia de a alege modul în care se îmbracă și nu trebuie să lase pe nimeni să îl/o oprească. 


Îmi place stilul simplu, care pune în valoare personalitatea unui individ, nu cel prea extravagant, care pare că maschează personalitatea. 
De exemplu, stilul de mai sus. Pare la modă, în tendințe, dar nu mi se par deloc atrăgători, ci falși, un pic prea dandy și răsfățați. La polul opus, s-ar afla doi oameni îmbrăcați casual, care nu se tem să își arate adevărata latură, mai brută, în stare nerafinată, ca imaginea de mai jos. 


Țin să precizez că este doar o chestie de gust și, de altfel, așa au luat naștere multe tendințe în modă. Important e să nu îți pierzi identitatea, să nu te pierzi pe tine. Moda ar trebui să sublinieze delicat propria personalitate, fără a epata. 

În concluzie, iubesc tot ceea ce înseamnă casual, simplu și îmi displac obiectele vestimentare extravagante, discordante. Înțeleg că aceste lucruri sunt subiective și fiecare persoană trebuie încurajată să aleagă stilul care îi place și cu care se simte confortabil, indiferent de opinia vreunui critic de modă sau a altei persoane. 

***Articol scris pentru SuperBlog2019