8 aprilie 2019

Turist explorator la Miorita

Imi place sa calatoresc, in ciuda resurselor financiare limitate. Sunt genul de calator care planifica totul cu luni inainte. Unde o sa stau, ce facilitati exista, am uscator si baie in camera? Pentru mine astea sunt intrebari esentiale. Apoi, trec la o alta nevoie de baza - mancarea. Exista variante pentru vegani, vegetarieni? Eu si prietenul meu suntem vegani si nu as vrea sa platesc masa sau micul dejun la un hotel si sa nu am ce manca. 

Dupa ce nevoile de baza sunt satisfacute, trec la ce vom face in timpul liber: obiective de vizitat, natura deosebita, restaurante, cafenele, etc. in localitatea respectiva, respectiv localitati invecinate, accesibile cu masina. Si ca tot veni vorba de masina, aleg cazarea si in functie de locul de parcare, disponibil sau nu. 

Pentru obiective de vizitat sau locuri de cazare si masa, folosesc Google Maps, unde pot vedea si recenzii, si poze si sa imi fac un itinerar. Apoi, caut pe Facebook toate acele locuri si le cercetez: poze, site, recenzii, comentarii de la oameni, modul in care raspund, de cate ori posteaza, cat de des iti raspund. Mi s-a intamplat sa scriu un mesaj in privat si sa nu raspunda, desi au vazut sau sa aiba postari la cateva luni, ceea ce nu e un semn bun. Daca nu comenteaza nimeni, e iarasi un semn. 

Sunt un turist explorator dar si prudent. Anul acesta, gala SuperBlog este gazduita de Hotelul Miorita din Neptun, recent renovat. Mi-a placut ca este foarte aproape de gara, de centrul statiunii si de plaja. 


Tanjesc dupa un sejur la mare. De cate ori am fost, uit si ce zi este. Timpul incetineste, trece altfel, oameni de diferite varste, cu diferite forme, se simt bine in pielea lor. Mi-a placut sentimentul asta de libertate, in care nimeni nu are treaba cu tine. Poti merge pe faleza sau la restaurant si sa ai pe tine doar costumul de baie. Poti sa te plimbi prin toata statiunea asa. Chestia asta nu o poti face la oras, oricat de cald ti-ar fi. Poate pare banal ce spun, dar la mare nu esti judecat. Sunt atat de multi oameni pe litoral incat nu te mai intereseaza de vecin. 

Hotelul Miorita are si o piscina recent renovata, ceea ce poate atrage familiile cu copii, dar si pe cei mai fricosi ca mine. Nu stiu sa inot, asa ca o piscina e mai sigura pentru mine. Deja ma imaginez la piscina, cu un cocktail non-alcoolic in mana si o carte a lui Julio Cortazar. 


Astept cu drag gala SuperBlog. Nu intamplator, mi-a sarit in ochi faptul ca acest hotel are si o sala de conferinte. Zilele trecute, cautam pentru ONG-ul al carui presedinte sunt un loc pentru desfasurarea workshopurilor. Consider acest aspect foarte important, de data aceasta neavand neaparat legatura cu turistul din mine, ci cu antreprenorul. 

Pentru toti cei care au copii si sunt in Neptun de 1 iunie, hotelul ofera ateliere creative pentru toti copiii, indiferent unde sunt cazati. Nu am copii, dar mi se pare un gest foarte frumos, spun eu fara sa pot opri mintea profesorului de marketing :) 

*** Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019