5 aprilie 2019

Performanta la patrat

Proba Farmec din competitia SuperBlog ne pune in fata intrebarii legate de provocarile de zi cu zi, performanta noastra ca femei vs cea a barbatilor. 

In primul rand, voi fi sincera, cu riscul de a deranja. Nu poti compara provocarile si performantele, nu suntem intr-o goana nebuna, noi oamenii, fie ca suntem femei sau barbati, albi sau negri, copii sau varstnici. Pentru un copil care incearca sa mearga si sa faca primii lui pasi, asta este echivalentul provocarii unui adult de a escalada un deal, ca sa nu zic munte. 

Pentru mine, ca femeie, e greu uneori sa deschid capacul unui borcan; pentru mine e o provocare, pentru un barbat nu. Recunosc ca tema asta cu versus in ea intensifica sentimentul de segregare creat in societate. Ador oamenii care stiu ce inseamna feminismul si il apreciaza (drepturi egale pentru femei). Multe femeie confunda feminismul cu misandria, de unde s-a ajuns la o intreaga lupta de gen. In loc sa tindem spre egalitate, mergem si mai mult in directia segregarii. 

Provocarile mele de zi cu zi consta in activitatea mea de cadru didactic la universitate si de zbaterea mea mentala si viscerala, uneori, de a inventa metode prin care sa scot tinerii din letargie. Apoi, ma dau peste cap, facand acrobatii imaginare, sa identific noi proiecte de educatie pe care sa le desfasor in cadrul ONG-ului meu - Asociatia Building Hopes. O zi e lunga, are 24 de ore si incerc sa ma impart intre facultate, asociatie, familie si EU. Da, EU cu litere mari, deoarece noi suntem cei mai importanti. Nu e egoism, dar daca tu esti golit de energie si fericire, nu ai ce sa oferi celor din jur. Asa ca imi fac timp pentru pasiunile mele, plimbari, scris, citit, cinema, invatand sa conduc sau exersand ca mi-am luat permisul dar tot imi e teama in trafic... 

Provocarea mea este sa reusesc sa public si alte carti in afara celor de specialitate pe care le-am publicat si pe care nu le citeste nimeni :) Am in plan o carte de dezvoltare personala, scrisa cam 60-70%, dar si un volum de povestiri. Vreau sa ajung departe cu ONG-ul, mi-ar placea sa fiu speaker mai des... si multe alte visuri care sunt provocari ale vietii de zi cu zi. Provocarea mea e sa identific oamenii frumosi pe langa care trec si sa nu-i pierd. 

Printre toate aceste provocari, sunt recunoscatoare pentru micile sau marile realizari care pot fi catalogate ca performanta...feminina ca sunt femeie, desi nu vad sensul separatiei. Am reusit sa imi iau doctoratul, sa fiu lector la universitate, sa coordonez echipe la concursuri nationale si internationale si sa ia si premii, sa fac un ONG cu doua foste studente, sa am un confort mental si fizic in tot ceea ce fac. In toata aceasta calatorie cu provocari si performante, am avut si am un partener cu provocarile si performanta lui... masculina, ca deh, e barbat. Imi place sa cred ca am trait impreuna aceleasi provocari si ne-am bucurat fiecare de performanta celuilalt. Eu sunt cu socializatul, tinerii, educatia nonformala, el e scriitor si graphic designer freelancer. Partea frumoasa e ca multe proiecte definite la partea mea de provocari si performante (o revista pentru studenti, un cerc de marketing) nu ar fi posibile in forma asta fara provocarile si performantele lui si viceversa (ma ajuta cu grafica). 

Eu zic ca la noi nu e cu versus... Suntem o echipa. Acesta e si motivul pentru care ii mai folosesc produsele din gama Gerovital Men. Glumesc sau poate ca nu :) In orice caz, imi plac cum miros anumite produse pentru barbati si nu mi se pare nimic ciudat in a-i folosi anumite produse. De exemplu, gelul de dus revigorant 3 in 1 Gerovital Men mi se pare ca ma energizeaza mai mult. In plus, amandoi avem aceeasi provocare: grija fata de mediu si consumul responsabil. Asa ca ni se pare aiurea sa luam doua geluri de dus, de exemplu. In plus, incurajam produsele 100% romanesti

Gu Gerovital - Doctor in frumusete, avem performanta pe toata linia. E foarte important sa iti iei energia de undeva ca sa fii performant si sa faci fata provocarilor. Incepe ziua cu sport, un dus revigorant, un mic dejun sanatos si jumatate din treburi se vor face de la sine. Aproape :)