31 martie 2019

Distractie la superlativ

Prietenii nostri din Italia ne-au anuntat ca vin in Romania si au nevoie sa innopteze undeva. I-am invitat la noi, dar pentru a ne asigura distractia, m-am gandit ca ar fi interesant sa achizitionez doua jocuri de societate de la Oxygame. Dupa o analiza a mai amanuntita, am ajuns la doua jocuri: Ligretto si Qwirkle + cubul Rubik

Am ales Ligretto pentru ca se pot juca de la 2 pana la 4 jucatori. Daca nu e nimeni in vizita, joc doar cu prietenul. Mi-a placut ca timpul unei runde este destul de scurt, astfel incat e perfect pentru o runda rapida, poate cand asculti niste muzica, mai socializezi. 


Jocul este rapid, bazat pe perspicacitatea jucatorului. Rapiditatea cu care se deruleaza totul nu iti lasa timp sa te plictisesti. E dinamic si distractiv. Cu cat scapi mai repede de cartile din teancul tau, cu atat mai bine. Strigi Ligretto si ai castigat. 

Qwirkle este la fel de distractic, desi dureaza un pic mai mult, cam 45 de minute. Se joaca tot intre 2-4 jucatori, iar dficultatea este redusa fiind recomandat celor peste 6 ani. Aici trebuie sa combini piesele in asa fel incat sa aiba aceeasi culoare (dar forma diferita) sau aceeasi forma (si culori diferite). Este un joc de strategie care dezvolta gandirea, deoarece trebuie sa te asiguri ca nu ii oferi celuilalt combinatia de care are nevoie. Castiga cel care are mai multe puncte. 


Am ales si cubul Rubik pentru a ma distra atunci cand nu vrea nimeni sa se joace. Consider ca e un joc care solicita concentrarea, dar in acelasi timp iti elibereaza mintea de alte griji, relaxandu-te. As masura succesul in evolutia inregistrata la nivelul timpului in care gasesc solutia. 

Dupa ce am ales jocurile, i-am trimis prietenei mele instructiunile pe care le gasesti pe site, astfel incat sa aiba timp sa se acomodeze cu ele. Nu vreau sa ma acuze ca am castigat doar pentru ca am avut mai mult timp la dispozitie sa citesc regulile jocului. 

Imi plac jocurile de societate pentru ca sunt o forma de socializare fata in fata, departe de tehnologie. In plus, le poti juca oriunde, in parc, la picnic, acasa, in deplasare, fiind potrivite pentru toate varstele. Ai ocazia sa intaresti relatiile cu cei dragi si sa petreci timp de calitate cu ei. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019