3 decembrie 2018

Și tu poți fi supererou!

Ca o cinefilă înrăită, mi-a atras atenția trailerul noului film de animație cu Spider-Man - Spider-Man: Into the Spider Verse, unde personajul principal este Miles Morales. Filmul va avea premiera la cinema pe data de 28 decembrie 2018, la țanc pentru a fi privit cu toată familia în această perioadă a sărbătorilor. 


Ultima probă din competiția SuperBlog 2018 ne provoacă să ne imaginăm că suntem pentru o zi Spider-Man. Întotdeauna am crezut că putem fi (super)eroi. Trebuie doar să vrem și să ne punem mintea și puterile în slujba comunității. 

Mulți oameni cred că profesorii nu sunt chiar atât de importanți, dar, dacă stăm să ne gândim, fără ei, nu am avea specialiști în aproape nicio meserie. Desigur, există și genii autodidacte, dar majoritatea dintre noi evoluăm datorită mentorilor noștri din școală. 

Dacă aș fi Spider-Man și aș avea puterile lui de viteză, agilitate și cățărare pe clădiri, aș încerca să vizitez cât mai multe școli din țară, pentru a le transmite copiilor că și ei pot fi supereroi. Dacă învață și pun cât mai multe întrebări la școală, dacă își urmează visurile și fac ceea ce le place cu pasiune, puterile lor se vor dezvolta simțitor. Singura condiție este să ofere comunității și să își folosească darurile în mod pozitiv. 

În calitatea mea de Spider-Man, aș alege să promovez oamenii deosebiți din învățământ, pentru că unul dintre avantajele lui Spider-Man este popularitatea de care se bucură în comunitate. Aș folosi acest surplus de imagine să atrag atenția asupra supereroului anonim din școli - dascălul, cel care încearcă să inspire, să influențeze și să aibă un impact pozitiv asupra miilor de copii pe care îi pregătește. 

Adevărata menire a mea ar fi să creez alți oameni păianjeni, în sens metaforic, desigur. Puterea unui lider stă în formarea de noi lideri. Sunt convinsă că un singur Spider-Man nu este suficient pentru rezolvarea tuturor problemelor din Univers, dar mai mulți astfel de oameni pot contribui la binele comunității, iar acest lucru se poate face doar prin educație. 

În prima linie se află dascălii. Și medicii sunt la fel de importanți, sau polițiștii, ori militarii, dar în spatele tuturor se află un dascăl! Nu aș rezolva multe probleme dacă aș fi Spider-Man pentru o zi, dar aș încerca să pun bazele mai multor supereroi, atrăgându-le atenția asupra rolului educației și al profesorilor. Dacă sunt un model pentru atâția tineri, de ce nu? 

Si tu poți fi supererou! Trebuie doar să vrei și să ai încredere în tine și în umanitate! Lucrurile mici contează! Poate nu te poți cățăra pe clădiri, dar poți face ziua cuiva mai bună cu un zâmbet sau o strângere de mână. Pentru cineva, aceste gesturi pot face diferența, îl pot transforma ca om. 

Sursa: Pixabay