19 noiembrie 2018

Vreau să mă simt bine, nu cer mult!

Nu am mers la foarte multe nunți, pentru că nu este ușor să găsești acel mix perfect între locație, facilități, meniul ideal și un program pe placul tuturor. Prietena mea din copilărie își organiza nunta și mi-a cerut câteva sfaturi. Mi-am dat și eu cu părerea într-o doară: Nu vrei tu, mai bine, să cauți un salon de nunți în Brașov

Ca răspuns, prietena mea începe să butoneze al ei smarphone de zor. Mă uit peste umărul ei și văd cuvintele tastate în motorul de căutare. Tu chiar cauți cazare în Poiana Brașov? Nu îmi spune că m-ai luat în serios. 
Uitasem că prietena mea își urmează întotdeauna gândurile și, dacă s-a hotărât, nu mai e loc de întors. A pus ochii pe Hotel Royal din Poiana Brașov din mai multe puncte de vedere, pe care, desigur, a trebuit să le ascult în detaliu. Știu, sunt cinică, dar e cea mai bună prietenă și, cine știe, poate, de data aceasta, mă voi simți bine. Nu am multe pretenții și cred că e foarte important pentru cei care organizează o nuntă să ia în calcul toate aspectele și toate dorințele musafirilor. În plus, sunt invitații noștri și nu doar mirele și mireasa trebuie să se simtă bine. 

În primul rând, contează locul. Nu vrei ca, pentru cea mai importantă zi din viața ta, să stai într-o sală de hotel, cu multe mese și un ring de dans și cam atât. Eventual, dacă ieși afară, să dai cu nasul în poluarea creată de mașini. Este altceva când îți planifici nunta la munte, iar Hotel Royal are un spațiu exterior foarte frumos unde invitații pot să se relaxeze în voie, fără a sta într-un spațiu închis. Eu, în calitate de invitat, urăsc să stau pe scaun. Nu îmi place să joc și, ca atare, aș prefera să intru în dezbateri filosofice cu comesenii mei. Dar, adesea, nu pot deoarece muzica e prea tare. O terasă unde să ieși și să te poți auzi cu ceilalți e un colac de salvare pentru mine. Nu am pretenții mari, dar cred că ne putem simți cu toții bine dacă suntem atenți la câteva detalii. Sala este dispusă foarte frumos, aranjamentele pentru mese și scaune creează o atmosferă intimă, ceea ce îmi place pentru că favorizează comunicarea. Știu, veți spune că am un fix cu comunicarea la nunți. Dar eu mă plictisesc dacă nu vorbesc cu cineva și știu că nu toată lumea joacă. Sonorizarea este foarte bună la acest hotel, dar aici trebuie să intervină și mirii. Pachetul muzical trebuie să ofere muzică pentru toate gusturile. Atunci când vin felurile de mâncare și lumea are chef de vorbă, muzica poate fi în surdină. Asta mi-ar plăcea mie, dar nu am văzut multe nunți așa. Și meniul, că tot a venit vorba, trebuie să fie potrivit pentru fiecare invitat. Dacă ți se pare un stres prea mare, ar trebui să nu mai inviți oamenii. Repet, invitații sunt și trebuie să fie la fel de importanți ca mirii. Atunci când inviți pe cineva, trebuie să te asiguri că nu are nevoie de un meniu special. Poate cineva are vreo alergie sau este vegan, vegetarian, are intoleranta la gluten sau lactoză, etc. Împreună cu restaurantul, mirii sau organizatorul nunții trebuie să se asigure că aceste cerințe sunt îndeplinite. Nu vrei să facă cineva alergie la nucile sau căpșunile din tortul de nuntă. Tratează-ți musafirii cu respectul cuvenit. 

Zona de joacă pentru copii de la acest hotel este un plus deoarece foarte mulți invitați vin cu copiii și aceștia se plictisesc (ca și mine de altfel). E important să le oferi o alternativă la așteptatul felurilor de mâncare. Există și jocuri care îi pot menține captivați, iar dacă oboseala sau somnul se strecoară, camerele pentru musafiri sunt o soluție foarte bună, prețul fiind foarte atractiv. 

Magazinul de suveniruri și cadouri de lângă recepție te ajută să nu pierzi prea mult timp căutând un cadou. Hotel Royal ajută cu transportul invitaților, așa că, e posibil să nu apuci să cumperi suveniruri pentru cei care au rămas acasă. Fie că îți oferi ție un cadou, fie altora, magazinul este un mod bun de a mai pierde vremea și de a socializa în jurul diferitelor idei de cadouri. Spun asta pentru că trebuie să găsesc ceva de făcut la o nuntă, altfel mă plictisesc. 

Prietena mea din copilărie mă înțelege, știe că nu toată lumea e la fel, dar speră, în secret, să o invit la nunta mea. Dacă ar fi să am o nuntă, aș organiza-o cu siguranță la munte. Îmi place muntele, frigul și magia fulgilor de zăpadă. Sunt născută iarna și acolo mă simt în mediul meu.

Dacă ar fi să fac un top 3 al lucrurilor care îmi plac la acest hotel, mie, ca invitat la nuntă, aș menționa:

1. exteriorul, o gură de aer!
2. preparatele din meniu
3. dispunerea meselor si aranjamentul acestoraArticol scris pentru SuperBlog 2018