12 noiembrie 2018

Fă-ți vacanța cu Work and Travel

Dacă aș putea da timpul înapoi și aș mai fi studentă, cu siguranță aș aplica pentru un program Work and Travel. Dar cum acest lucru nu se poate, îmi încurajez mereu studenții să îmbine plăcutul cu utilul. La revista studențească pe care o coordonez, mai mulți studenți care au plecat în Statele Unite ale Americii au descris această minunată experiență, punând accent pe avantajele Work and Travel


Work and Travel Vacante Speciale îți poate transforma visul în realitate. În discuțiile cu studenții mei, care sunt ca și copiii mei, le prezint numeroasele beneficii ale acestui program și, pentru că nu spun NU niciunei provocări, aceștia m-au rugat să găsesc 10 motive pentru care un tânăr ar alege să trăiască această experiență. 

1. Ai parte de cursuri gratuite de limba engleză și posibilitatea să îți perfecționezi cunoștințele de limbă la locul de muncă și în vacanțele tale.

2. Vei câștiga un ban și vei acumula experiență profesională. Acest lucru va da bine la CV-ul tău, având, astfel, un avantaj competitiv pe piața forței de muncă. 

3. Te vei distra alături de prietenii pe care ți-i vei face acolo.

4. Schimbul intercultural cu oamenii de la locul de muncă, din comunitate sau cu prietenii pe care ți-i vei face te va ajuta să devii un om mai bun. Vei învăța câte ceva din cultura țărilor din care sunt amicii tăi și vei învăța ce înseamnă diversitatea. 

5. Noua experiență de muncă îți va da, poate, idei de antreprenoriat pe care vei dori să le pui în aplicare la întoarcere. 

6. Viața departe de familie te va învăța să îți gestionezi resursele financiare, să fii mai organizat, mai serios și, în același timp, te va apropia mai mult de ai tăi. 

7. Vei vizita numeroase locuri pe care altfel nu ai fi avut posibilitatea să le vezi. Gândește-te că New Yorkul din filme și jocuri video va fi New Yorkul în care vei merge la pas. Imaginează-ți Cascada Niagara și lasă-te pătruns de această imagine. Totul poate deveni realitate, trebuie doar să vrei. 8. Îți vei îmbogăți cunoștințele generale și vei avea ocazia să vizitezi numeroase obiective turistice. 

9. Vei face niște poze incredibile. Cu puțin efort și imaginație, le poți transforma în ceva extraordinar. 


10. Experiența ta este ceva personal, subiectiv, dar pe care și alții vor să o cunoască. Îmi sfătuiesc studenții, mai ales pe cei de la cursul de Scriere creativă, să își scrie gândurile, trăirile, poveștile, fie pe un blog, fie într-o carte, fie în revista coordonată de mine. Poate ieși ceva extraordinar, trebuie doar să crezi! 


M-am rezumat la aceste 10 motive pentru că sunt ușor de reținut, dar aș putea găsi mai multe. Cu Work and Travel, ai ocazia de a călători, de a munci, de a face, poate, primii tăi bani, de a câștiga prieteni pe viață, de a te îmbogăți cultural, de a-ți perfecționa limba engleză și, cel mai important, ai satisfacția independenței tale. 

Ca bonus la cele 10 motive, aș mai adăuga independența financiară și emoțională pe care o câștigi, surplusul de încredere în sine și mândria că ai reușit, ai ieșit din zona de confort și te-ai dezvoltat personal și profesional. Să nu îi uităm nici pe părinții tăi, care, deși îți vor duce dorul și grija, vor fi mândri de tine și de curajul de care dai dovadă. 

Am întâlnit studenți care s-au înscris la facultate doar pentru acest motiv. Asta da motivație. În plus, trebuie să nu ai restanțe, ceea ce îi motivează pe unii dintre ei să învețe foarte bine și să pună mai mult accent pe orele de limba engleză. În articolele pe care le-au scris studenții pentru revistă legat de experiența Work and Travel, poți vedea din extraordinarele lor poze cât de fericiți erau. Un zâmbet, o poză spun mai multe decât niște simple cuvinte. Vă spuneam la începutul acestui articol, că, dacă s-ar putea, aș da timpul înapoi pentru a profita de beneficiile unui astfel de program. Pentru mine, cel mai atractiv avantaj mi se pare posibilitatea de a vizita locuri pe care doar în filme le vezi. Să poți spune: Sunt în State, am fost în State, am muncit în State. Și nu e vorba de infatuare, poți să nu spui nimănui, doar ție. 

E un vis pentru mulți dintre noi, dar, din fericire, nu este un vis imposibil de realizat. Ai nevoie de curaj și încredere și de CND Turism, care te va ajuta cu tot ceea ce ai nevoie. 


Articol scris pentru SuperBlog 2018