23 octombrie 2018

Gravăm speranță

Recent, ne-am deschis un ONG - Construim speranțe. În timp ce ne gândeam noi trei (fondatoarele) la o siglă pe care să o punem deasupra sediului, un prieten ne-a donat un gravator laser Bodor, modelul BCL-0503MU. La început, nu am fost prea buni prieteni pentru că nu știam ce poate face acest aparat, care părea destul de compact, ceea ce mi-a plăcut. După aceea, citind instrucțiunile de utilizare, am realizat că îl pot folosi pentru a grava sigla dorită pe o plăcuță metalică. Suprafața de lucru este perfectă dacă îți dorești să gravezi ceva de dimensiuni mici sau medii. Cel mai mult mi-a plăcut însă că puteam da comandă de gravare prin wireless direct din Corel Draw, editorul pe care îl foloseam noi. Ne-am pus noi noua sigla și am început să desfășurăm proiecte pentru tineri. Am organizat niște ateliere de lucru chiar la sediul asociației și nu ne-am gândit că Bodor va deveni o vedetă printre copii, însă i-a cucerit, așa că ne-am gândim să organizăm un atelier special pentru gravarea laser. Am chemat niște profesioniști care le-au explicat copiilor cum se folosește. I-am învățat cum se conectează editorul grafic la aparat și le-am dat ca sarcină să creeze ceva care poate fi gravat. Au hotărât cu toții să facă niște insigne pe care să graveze mesajul Zâmbește!

M-au impresionat profund acești copii și abia așteptăm să vedem rezultatul. Am fost plăcut surprinși de calitatea și rapiditatea realizării acestor insigne care speram să aducă zâmbetul pe chipul multor oameni. De ce nu am folosi un aparat industrial și în acest scop? Noi am reușit să folosim gravatorul și pentru funcția lui principală, dar și în scop didactic. În plus, posibilitea de ajustare a dimensiunilor suprafeței de lucru este foarte utilă. De aceea, am putut face și o siglă de asociașie, dar și niște insigne. 

Copiii aceea purtau un mesaj pe care îl vedeau în special ceilalți oameni cu care se întâlneau. În felul acesta, Bodor a adus zâmbete pe chipul mai multor oameni. Chiar dacă majoritatea căutăm profitul, mai ales ca antreprenori, în cele din urmă, scopul final al fiecărui individ este fericirea, iar lucrurile mici, chiar și cele gravate cu laser pot contribui la obținerea acestui ideal. 

Am putut folosi gravatorul și în scop publicitar, pentru a ne face cunoscut ONG-ul și a putea ajuta, astfel, și mai mulți tineri în procesul de dezvoltare personală și profesională. Ne-am bucurat să avem un ajutor de nădejde în micuțul BCL-0503MU pe care copiii îl botezaseră Laser Chappie. 

***Articol scris pentru concursul de scriere creativă SuperBlog 2018