21 octombrie 2018

Fii original până la capăt!

Ca urmare a aniversării noastre si a proaspătului permis de conducere, partenereul meu s-a gândit să îmi facă un cadou: un BMW Seria 2 Coupe. Este un model dinamic, cu aspect sportiv. Caii putere m-au pus pe gânduri... 340 doar pentru mine? cred că vrea să facem schimb de fapt. M-au atras, însă, sistemele de conectivitate și de asistare a conducătorului auto. Îmi era atât de drag de mașinuță, încât o ștergeam toată ziua de praf. Din cauza mersului meu de începătoare, plăcuțele de frână s-au uzat mai mult decât ar fi trebuit și mult prea repede. Interesându-mă pe la diverse service-uri și pe diverse forumuri specializate, am ajuns la concluzia că este mai bine să investesc în piese originale BMW, chiar dacă sunt mai scumpe. Pe termen lung, sunt mai eficiente și mai sigure. 


Mi-am întrebat prietenii dacă știu un magazin de unde al putea lua piese BMW originale și mi-au indicat piese de BMW de la eXclusiv OEM.  M-am documentat în stânga dreapta și am aflat tot felul de pățanii de la amici care se gândiseră să facă economie la diverse consumabile sau accesorii, așa că m-am hotărât. Am comandat accesorii originale BMW și ulei original BMW, pentru că venise vremea să îl schimb. 


Vorba românului: dacă vrei să fii original, fii până la capăt. Nu poți să îți iei BMW și apoi să te zgârcești la consumabile sau la benzină. Punând cap la cap ce am citit și ce am aflat din experiențele mai puțin plăcute ale altora, am ajuns la câteva avantaje majore pe care le ai dacă achiziționezi piese originale și nu aftermarket:

1. Piesele respective sunt făcute special pentru automobilul tău. Cu alte cuvinte, vor veni mănușă. 

2. Nu există probleme de compatibilitate cu alte piese, dacă ai grijă să fie toate originale.

3. Sunt mai rezistente în timp și de o calitate mai bună. Până la urmă, este vorba de imaginea de brand a mașinii. 

4. Au un standard tehnic ridicat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor mașinii tale.

5. Nu scad valoarea mașinii, așa cum se întâmplă cu cele aftermarket, ci o menșin. 

6. Durată de utilizare mare, ca urmare a calității mai ridicate a pieselor originale.

7. Raport calitate-preț mai bun, dacă luăm în calcul că dăm un ban, dar dăm pe ceva calitativ și rezistent în timp. 

Mi-a povestit un prieten că a fost la un service și i-au recomandat să schimbe o piesă care se stricase. Originala costa mai mult, dar s-a încăpățânat să aleagă ceva mai ieftin, în ideea că merge și asa. În cele din urmă nu a mers, s-a ars ceva la instalația electrică și a trebuit să mai schimbe o piesă. De data aceasta, le-a ales originale. Ideea e că o economie pe terme scurt se poate dovedi o pagubă imensă pe termen lung. 

8. Efectul sinergiei este mai important în cazul achiziției pieselor originale, deoarece piesele lucrează în armonie unele cu altele, îmbinându-se perfect în sistemul integrat al mașinii.

9. Siguranța pe care ți-o conferă ar trebui să primeze. Te știi în siguranță, nu stai stresat la volan, deoarece se produce un transfer de încredere de la brand la consumator. 

10. Ai mândria că îți respecți mașina și pe tine, nezgârcindu-te la lucruri mai mici. Daca ai un BMW, trebuie să și ai grijă de el. În felul acesta, și el va avea grijă de tine. 

Mă bucur că am luat decizia corectă și am investit în piese originale, deoarece chiar cred că acest lucru reprezintă o investiție - în mașină, dar și în siguranța ta. Cred că este vorba și de un confort psihic, dar de ce nu? Trebuie să ne simțim bine cu noi, la volan. 

***Articol scris pentru SuperBlog 2018