1 martie 2018

Proiectul Mana cu Mana

Ador proiectul Mana cu Mana, in care fotografiile realizate de Horia Manolache si ilustrate de Gabi Toma prezinta manute ale copiilor din centrele de plasament. Ce au diferit aceste manute? Inocenta... Ma uit de ore bune la poze si vad inocenta. Asta se datoreaza si celor doi artisti care au reusit sa scoata acest lucru in evidenta.

Raspund provocarii si aleg o manuta... putea fi a ta sau a mea, dar no ne-am nascut mai norocosi, desi uneori ne incapatanam sa vedem norocul la altii si ne lamentam ca nu avem o masina mai buna, desi o avem, o casa mai mare, desi o avem, o familie mai putin cicalitoare, desi o avem, ca ne iubeste cine nu vrem noi, desi avem iubire... Suntem atat de norocosi si, uneori, atat de lasi si egoisti. Azi imi aleg manuta, o manuta care putea fi a mea sau care poate este...


O manuta cu degetele mici, manuta unei fetite de 5 ani... visul meu a fost sa devin profesoara si sa ajut copiii. Mi s-a indeplinit acest vis si mi-as dori sa cred ca si visul acestei fetite care nu isi doreste decat sa ii citeasca cineva povesti, poate cu Mica Sirena. Aveam si eu un flanelut asa pufos, ce-i drept eu nu stiam sa desenez dar imi placea si imi place sa citesc povesti. Am face o echipa buna, tu si cu mine, micuta Eda. Trebuie doar sa te tii tare si cu multa perseverenta, cautand oamenii cu zambetul pe chip si cu imbratisari in suflet, vei reusi. Poate ne vom intalni la un spital cand imi voi face verificarile de rutina, iar eu voi fi fiind o batranica ce va citi povesti... micuta mea Eda, ramai cu bine!