3 noiembrie 2017

My Answear is in a Scarf

Acum doi ani, eram cu o bursă de cercetare în Italia. În prima zi, trebuia să merg la Universitatea Bicocca din Milano pentru a preda un curs studenților de acolo. Purtam o cămașă albă și foarte sobră, pantalon negru de stofă. Încercam să îmi ascund emoțiile în spatele sobrietății hainelor. Am fost primită de o doamnă profesoară care m-a invitat să bem o cafea împreună, înaintea cursului. De emoții, am vărsat cafeaua pe cămașa mea de un alb imaculat. Muream de rușine și nu știam cum să mă prezint în fața studenților cu cămașa pătată. 

Profesoara respectivă m-a liniștit și a întrebat de ce nu improvizez ceva cu eșarfa. Atunci am realizat că aș putea să fac ceva, astfel încât să pară că am o bluză colorată și mult mai veselă pe mine. Pentru o notă de eleganță, am folosit o curea. Am primit complimente din partea doamnei și a colegilor dânsei, iar studenții s-au simțit în largul lor, au fost interactivi și cred că un rol a jucat și renunțarea mea la sobrietate. O eșarfă pe post de cămașă sau bluză poate să te scoată din multe probleme și chiar să te ajute. Contează să o porți cu încredere. 

La finalul celor două luni de cercetare la Milano, colegii de la universitate au pregătit o petrecere în cinstea mea. M-am îmbrăcat într-o rochie roșie, mulată și am luat un taxi spre locul petrecerii. Ajunsă acolo, am intrat în restaurant și m-am lovit de un ospătar, iar tot vinul din pahare s-a prelins pe rochia mea. Nu îmi venea să cred. Mă simțeam rușinată și aș fi plecat de acolo dacă petrecerea nu ar fi fost pentru mine. Nu înțelegeam de ce mi se tot întâmplă astfel de evenimente. Am fugit la baie, am început să număr până la zece și m-am calmat. Mi-am adus aminte de sfatul pe care îl primisem prima oară și am început să caut prin geantă să văd cum aș putea să improvizez o vestimentație decentă. Aveam două eșarfe și câteva agrafe. A ieșit o ținută din două piese: o fustă cu elemente geometrice și o bluză cu cranii dintr-o eșarfă luată din Veneția. Mi se părea jenant să mă îmbrac în eșarfe, mai ales cu una cu cranii pe ea, dar nu aveam de ales. M-am aranjat eu cât mai drăguț, mi-am dat cu un ruj roșu și mi-am amintit ce spunea Coco Chanel: If you are sad, add more lipstick and attack

Am intrat în sala unde avea loc petrecerea și am fost întâmpinată cu atâta căldură, încât am uitat că port două eșarfe. Accesoriile la această combinație au fost încrederea și rujul roșu. M-a surprins că bluza mea cu cranii le-a plăcut foarte mult. Am văzut într-o oglindă că lăsasem craniile cu susul în jos, dar acest efect li s-a părut foarte interesant. Nu știu dacă au realizat ce port, dar nu îmi păsa. M-am simțit puternică. 

V-am povestit toate aceste pățanii, pentru că am văzut, recent, noua campanie lansată de Answear. 


Trebuie să postezi o poză sau un filmuleț pe Facebook sau Instagram cu hashtagul #WeAreTheAnswear, în care să arăți cum poți folosi obiectele vestimentare în situații neprevăzute. Premiul cel mare este un Fiat 500, dar se acordă și 18 vouchere în valoare de 2000 de lei fiecare, precum și premii garantate de 100 de lei. Sună bine, așa că m-am trezit cu poftă să recreez ținutele mele din capitala modei, poză cu care particip și eu la concurs. Chiar dacă nu voi câștiga niciun premiu, cu siguranță îmi voi aminti chipul prietenului meu în timp ce îmi face poze și momentul distractiv cu care mi-am început ziua.
 
 ***Articol scris pentru SuperBlog 2017