22 octombrie 2017

Misterul genții mele

Geanta unei femei ascunde adevărate mistere, care spun, uneori multe, alteori prea puține lucruri despre purtătoarea ei. Majoritatea cunoaștem acel sentiment în care deschidem geanta să scoatem ceva și durează o veșnicie până găsim, spre disperarea partenerului. Alteori, ești nevoită să o răstorni cu totul, ca să găsești cheia de la apartament, mașină sau vreo gumă de mestecat. 


Astăzi, o să vă dezvălui misterele genții mele, care îmi este și bună prietenă atunci când plecăm la drum. Vă prezint mai jos lista cu obiectele pe care biata gentuță le cară zilnic pentru mine:

1. Setul de chei pentru birou, casă și mașină.
Interesant este că nu am permis de conducere, deci geanta mea induce lumea în eroare. 

2. portofelul în care îmi pun banii, actul de identitate, cardurile de fidelitate, de sănătate, cărțile de vizită pentru mine și, uneori, și pentru prietenul meu grafician și scriitor. Știu, am un portofel mare. Tot aici, am cheile de acces pentru un program de simulări manageriale, pe care studenții mei le uită mereu, iar eu trebuie să fiu mereu pregătită. Bietul portofel acceptă până la refuz bonurile fiscale, precum și voucherele eliberate de stația inteligentă de reciclare. De vreo patru luni, reciclez periodic sticlă, PET-uri, doze de aluminiu, plastic și carton. 

3. Gumă de mestecat, apă, fructe și rondele de grâu sau orez. Fiind vegană, trebuie să am gustările asigurate pentru zilele când am cursuri, deoarece nimic nu e mai rău decât să te apuce foamea și să nu ai ce mânca. 

4. Pixuri și cursuri necesare în timpul orelor de predare. Uneori am mai multe pixuri, pentru că obișnuiesc să le pierd. Creioanele sunt doar ocazional în geantă, atunci când îmi pun orele în orar sau sunt secretar în comisia de licență și trebuie să trag linii, care se vor drepte, nu curbe cum le fac eu de cele mai multe ori. La o ocazie din aceasta mai specială, mi-am pierdut creionul, venit tocmai din State. Data viitoare, nu mai iau creioane la mine! 

5. Șervețele umede și uscate, pentru senzația că ești mai curat.

6. O bucată de material pentru ștergerea ochelarilor. Cine îmi va inspecta geanta, va ști că port ochelari de vedere. 

7. Când e miercuri, iau și ochelarii 3D, pentru că e ziua de cinematograf. Iau toate cele 4-5 perechi la mine, că nu se știe care îmi cade cu tronc atunci. 

8. E-book readerul meu este nelipsit, pentru a umple timpii morți petrecuți în pauzele de la facultate sau când studenții au chef să chiulească. Urât din partea lor, dar eu trebuie să găsesc ceva de făcut, așa că citesc una dintre sutele de cărți care încap în e-book reader. 

9. Bateria externă de 10.000 mAh este de nelipsit, pentru că telefonul meu de fițe, primit cadou în 2012, nu mai rezistă puterii 3G-ului decât vreo câteva ore leșinate. 

10. Cărți în format fizic și diplome pe care le ofer studenților participanți la un cerc de marketing și o revistă studențească, pe care le coordonez.

11. O plasă pentru cumpărături. Știu, nu e prea feminin, dar e ecologic. De fiecare dată când merg la cumpărături, realizez că am uitat plasa acasă și trebuie să iau alta. Sertarul pentru plase e foarte plin, așa că unele aterizează în geantă, în speranța că nu voi mai afecta mediul data viitoare. 

12. Când merg la părinți pentru o noapte, îmi iau peria și un elastic pentru păr. Urăsc să dorm undeva și să nu am un elastic pentru a-mi prinde părul, care, altfel, s-ar încurca foarte mult și mi-ar aduce aminte de lacrimile din copilărie. Ați înțeles, deci, că am părul lung și cârlionțat. 

13. Uneori, mai bag în geantă și cumpărături... după ce le plătesc, desigur. Se întâmplă atunci când uit să iau numărul 11 și mă trezesc după câteva zile, întrebându-mă de ce e geanta atât de grea, de parcă aș căra pietre. Misterul lămurit: uitasem gelul de duș și un robinet pentru calorifere pe-acolo. 

14. Pentru când plec la drum lung, iau și încărcătorul pentru telefon, pe lângă bateria externă, dar și o cameră foto compactă pentru imortalizarea naturii. 

15. În buzunarul exterior al genții, pentru un acces mai rapid, am telefonul mobil, cartela pentru sălile de curs și stick-ul USB pe care îmi iau cursurile și prezentările în format digital. 

Par multe, dar am o geantă mare și încăpătoare, cu multe mistere, chiar și pentru mine. De aceea, de foarte puține ori nimeresc din prima ceea ce caut. Uneori cred că aș avea mai mult noroc cu ochii închiși. 


Sunt și momente în care nu mai iau geanta cu mine, ci rucsacul. Încep prin a crede că sunt organizată și sfârșesc prin a realiza că am un adevărat haos în rucsac: haine, cărți, baterii externe, mâncare, apă, încărcătoare, aparat foto, telefon, bani, buletin, umbrelă, plasturi, pastile, șervețele, produse de igienă personală, teniși de schimb, loțiune cu SPF 50.

În concluzie, probabil v-ați făcut o idee despre cum arăt sau despre personalitatea mea: port ochelari de vedere, am părul lung și ondulat, tenul foarte deschis, nu am permis de conducere, sunt cadru didactic, îmi place să citesc, să merg la cinematograf, să colecționez creioane (pe care le pierd), sunt vegană și încerc să protejez mediul prin reciclare. Am și un prieten, care, prin meseria lui, mă ajută să realizez proiecte minunate pentru studenți. Sunt un pic aeriană, dar sunt fericită și îmi place să cred că și geanta mea îmi împărtășește entuziasmul. 

***Articol scris pentru SuperBlog 2017

50% reducere pe Elefant

50% reducere pe Elefant