14 mai 2017

Mergi la Opera

Sunt sincera cand spun ca nu am mers niciodata la Opera. E trist, stiu si probabil ca mai sunt si altii ca mine. Am urmarit spectacole de opera la televizor, dar nu am fost niciodată la opera, pentru un spectacol live. 

Sper sa schimb asta, pentru ca niciodata nu e prea tarziu. Una dintre sopranele mele favorite este Angela Gheorghiu. Este admirabila vocea unui interpret de opera, puterea cu care canta si modul in care isi gestioneaza efortul. 

In perioada 5-14 mai sunt sarbatorite Zilele Europene ale Operei. Daca vreti sa stiti mai multe despre programul operei din Craiova, intrati pe site-ul lor - Opera Romana Craiova

Din spectacolele televizate vazute, ma impresioneaza prestanta interpretilor, decorul, costumele, dramatismul povestilor traite prin vocea si ochii artistului, dar si sentimentul ca iei parte la ceva maret. 

Va invit sa mergeti la opera, teatru si filarmonica, ori de cate ori aveti ocazia si, daca sunteti parinti, cultivati-le copiilor vostri gustul pentru acestea de la o varsta frageda.