22 iunie 2016

Indragostit de natura la Crama Avincis

In urma cu o luna, nu auzisem de Avincis, nu fusesem la nicio degustare oficiala de vin, nu vizitasem nicio crama. Pe 26 mai, intr-o seara de mai, am degustat vinurile Avincis si am ramas fascinata de povestile spuse de dl Mihai Frincu, reprezentantul Avincis. Am aflat informatii despre dopurile de pluta, despre dinamica vinului. Am cunoscut alti oameni minunati, din lumea bloggingului si am extras o castigatoare, pe Ianolia.

Apoi am aflat ca mai exista si Blogal Initiative si ca erau niste campionate, care mi-au readus aminte de Super Blog. Am castigat un vin la aceasta proba in campionatul de blogging, cuiva i-a placut :) Dar si o invitatie la Vila Dobrusa, la Crama Avincis



20 iunie Rusalii...zi libera.... caldura mare! Daca tot am avut onoarea sa primesc invitatie la Crama sotilor Stoica (Valeriu si Cristiana), am zis sa o si onorez. 


Am ajuns acolo la ora 11, unde ne asteptau acesti oameni simpatici, simpli și pasionati. Am ciocnit un pahar de vin alb, am schimbat impresii si apoi ne-am indreptat spre mesele asezate la umbra. 

 A urmat turul domeniului si al cramei, cu descrierea procesului de vinificatie. 




Imi place vinul, dar cel mai mult am admirat oamenii, pe sotii Stoica, pe dl Mihai Frincu, pe Mihaela Corendea, trupa Alex Porro & Band.

Apoi, m-am indragostit de trandafiri, de un iepuras pe care l-am zarit in podgorie, de mirosul sarat din aer, de aleile de langa conacul Stoica, de sezlongurile dintre copaci, de lavanda si aranjarea lor labirintica, de fetita care plangea dupa bicicleta unui alt baietel si care nu intelegea de ce nu o poate lua, de izolare si liniste.

Ce fac acum, daca nu ma mai pot dezindragosti? Oare poti suferi din dragoste pentru liniste si izolare...? Oare am putea sta mereu si mereu, pe un sezlong si sa admiram podgoria? Sa  urci scarile vilei si sa stai tolanit pe iarba, privind cu nesat gargaritele si cerul? 





 Va recomand cu caldura o vizita acolo!

10 iunie 2016

Urgent!!! Scoala Flanco in Craiova!

Am urmarit de ceva vreme stirea legata de Scoala Flanco. Asteptam asta la Craiova, cu mare drag, in special pentru studentii mei de la FEAA Craiova, care adora sa se implice in proiecte extracurriculare, prin care sa se dezvolte personal si profesional.
Pentru cei care nu stiu, Scoala Flanco inseamna cursuri gratuite pentru tinerii preocupati de brandingul personal, blogging, antreprenoriat si social media. In plus, Turneul Scoala Flanco are loc la Craiova :) Cat de tare e asta pentru noi, pe-aici, care, de multe ori, avem impresia ca nu se intampla lucruri faine decat prin capitala.

In Craiova cursurile Scoala Flanco vor avea loc pe 21 iunie, intre orele 10.00 – 16.00 in magazinul Flanco din Auchan Craiovita.

Inscrierile pana pe 14 iunie!

Nu astepta, e gratuit, e la o aruncatura de bat si e intr-un centru comercial. Nu ai ce sa pierzi, dar cu siguranta ai ce sa castigi. Inscrie-te, folosind formularul de aici. 

Am convingerea ca studentii FEAA Craiova vor fi acolo si abia astept sa citesc feed-back-ul lor in revista studenteasca. Sa devenim virali, zic!
Beneficiile unui astfel de curs sunt numeroase:
1. ai ocazia de a afla multe despre zona online
2. poti sa intrebi niste specialisti, Cristina Bazavan, Sorana Savu si Cristian China Birta
3. poti sa legi prietenii
4. iti vin idei noi
5.  ai ocazia sa declansezi un brainstorming


Numarul de locuri este limitat, asa ca grabeste-te! 
Consider ca tinerii ar trebui sa se implice mai mult in aceasta zona de dezvoltare personala, cu atat mai mult pe zona de online, pentru ca digitalizarea este viitorul. Intr-o zi, poate va fi istorie si vom asista la alte chestii revolutionare, dar pana atunci, e bine sa profitam la maxim de ceea ce ni se ofera. Ma bucur ca Turneul Scoala Flanco poposeste si la Craiova.

Smile and Shine!

4 iunie 2016

Traieste fiecare clipa cu farmec!

Am primit de la Farmec mai multe mostre de creme și geluri pentru protecția împotriva razelor soarelor sau pentru după sesiunea de plajă/soare, mers ca disperatul prin oraș, în arșița amiezii.


Cei mai mulți cred, poate, în mod eronat, că aceste produse se pot folosi doar la mare și doar vara. În realitate, acesta este doar unul dintre miturile nesănătoase. Ar trebui să ne protejăm mai multe împotriva razelor nesănătoase ale soarelui. Și nu doar pentru că îmbătrânește pielea și faci riduri sau te arzi și apoi suferi (am pățit-o, știu ce vorbesc).
Am folosit aceste creme și îmi place textura lor. În plus, am încredere în Farmec, este un produs cu istorie, un brand românesc și, foarte important, oferă calitate la un preț foarte mic.
Pentru persoanele cu tenul alb, este indicată folosirea unui factor de protecție cât mai mare, SPF 50 sau produse pentru copii, în cazul în care vă aflați undeva, unde nu se găsește cu SPF 50.
Nu trebuie să folosești astfel de creme doar când e soare sau să crezi că dacă ești o persoană cu tenul mai ânchis, nu ai nevoie. Acum câțiva ani, am fost companie pentru o franțuzoaică, prin Craiova.... era o căldură insuportabilă. Mi-a plăcut că franțuzoaica nu avea nicio treabă...își scotea crema pentru protecție din geantă, se dădea pe maini, fata, gat. Femeia se gandea la sanatatea ei si foarte bine!
Cati dintre noi facem asta?
Recent, mi-am scos o alunita, am scris despre asta aici. Din fericire, nu a fost nimic grav, dar am foarte multe alunite pe corp care trebuie monitorizate de 2 ori pe an. Poate spuneti ca nu se face suficient, dar sunt foarte multe surse de informare, mai trebuie sa vina si din partea noastra. Poate va spuneti ca e scump sau mai stiu eu ce. Daca esti asigurat, poti sa mergi si la o clinica privata si nu vei plati nimic (daca medicul are contract cu casa de sanatate).
Asa ca nu amana! Verifica-ti alunitele! Informeaza-te si cumpara crema cu factor SPF cat mai ridicat.
Nu mai e la moda bronzul, nu faci decat sa ai o piele arsa si imbatranita! Gandeste-te la tine si sanatatea ta! 

1 iunie 2016

Seara de mai


Pe 26 mai, am participat pentru prima oară la o degustare de vin, în cadrul evenimentului organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro. Nu sunt cunoscătoare în ale vinului, dar cred că, necunoscătorii care beau vin sunt mult mai mulți decât cunoscătorii. Așa că acest material se vrea doar descrierea unei experiențe senzoriale, trăite într-o seară de mai.


Evenimentul a avut loc într-o locație sublimă, la Restaurantul Mignon. Mi-a plăcut că era în aer liber, înconjurat de mult verde. Stau la bloc, deci tânjeam după un spațiu verde, în care să pot savura orice, având în vedere că am ajuns acolo, aproape direct de la lucru, adică de la FEAA Craiova :)


Am avut cinci combinații de vin și bânzeturi:
Dacă vedeti ușor în ceață, e de la vin :)
Combinația preferată, pe care am și votat-o, dar deh, fără noroc, a fost a doua, Cuvee Petit Sauvignon Blanc și Petit Brie - Ile de France. În primul rând, vinul a atras atenția papilelor mele gustative, prin ceva plăcut și înțepător. Nu pot exprima tehnic sau, pot, că mă uit pe net, dar cred că vinul se simte. Pot să citesc zeci de file de net despre un vin și să văd că e bun, dar, în realitate, să nu îmi placă. Mi-a plăcut senzația de durată. Potrivit site-ului oficial al celor de la Avincis, acest vin prezintă arome de grapefruit şi iarbă proaspătă alături de fructe exotice. Gustul său este puternic cu aciditate înţepătoare şi note citrice.
Eu și minunatul vin Sauvignon Blanc

Combinația brânzei Brie cu aromă puternică, de nucă,  cu acest vin ușor acid și înțepător a fost potrivită. În termeni simpli, că nu toți ne pricepem la chestii tehnice de brânzeturi și vinuri sau combinații simandicoase, mi s-a părut că brânza brie, care este foarte bună, doar că poate fi prea intensă ca gust, a fost completată de vin, într-o armonie perfectă. Vinul a fost ușor, în comparație cu celelalte.

Separat, mi-au plăcut și alte brânzeturi, cum ar fi Brie au Bleu și Grana Padano, dar pentru că a trebuit să aleg un vin preferat, acesta a fost Sauvignon Banc și brânza brie.
Ca amintiri, brânza Brie m-a dus cu gândul la un sandwich servit la un bistro în Paris, acum doi ani - Croque Monsieur și Croque Madame, pe care le-am recreat și eu, odată ajunsă acasă. Așa că de câte ori servesc Brie, mă gândesc la prima mea călătorie la Paris. Îmi amintesc chef-ul de acolo, care a venit la noi, la masă și ne-a spus: Paris, tres romantique, champagne, Tour Eiffel... asta pentru că noi nu șiam franceză, doar engleză, dar omul voia să ne cucerească și a făcut-o :)
Pe parte de vin, la degustare, am fost captivată de ceva. Vinul fără oamenii din spate nu ar însemna nimic, cel puțin pentru mine. Vinurile au fost prezentate de reprezentantul Avincis, care m-a impresionat prin modul personal de prezentare. Degeaba îți prezintă cineva chestii tehnice, într-un mod sec, dacă nu există notă personală, suflet și pasiune în spatele vorbelor, nu ai cum să cumperi un vin.

L-am admirat pe dl Mihai Frincu pentru parcursul profesional, pentru pasiunea și plăcerea cu care venea la masă pentru a ne povesti despre vin sau despre un dop. Așa am aflat că și dopul are povestea lui.
dl Mihai Frincu de la Avincis, povestindu-ne despre vinuri și dopuri

Alte informații pe care le-am aflat au fost legate de producerea dopurilor de plută și alternativele la acestea. Am înțeles că Australia e cel mai mare producător și reciclator al dopurilor de plută. Am înțeles că acele cristale pe care vinul le lasă pe dop au o semnificație aparte, legată de evoluția vinului.
În ceea ce privește brânzeturile, am reținut că cel mai mare producător de mozzarrela este Germania, nu Italia și că brânza Brie au bleu este franțuzească, dar de inspirație nemțească. Am simțit, într-adevăr, că asocierea Brie cu un biscuite și stafide este perfectă, iar Grana Padano cu acele cirețe acrișoare a fost o comibinație perfectă. Pe parte de brânzeturi, mi-a plăcut la nebunie, dar vinul roșu a fost cam tare pentru mine, prea aromat, dar e clar ceva subiectiv, ca orice pe lumea asta, deoarece am observat că a fost alegerea majorității.
Grana Padano

 Concluzia: Am ales combinația Sauvignon Blanc și Brie, chiar dacă nu cred în alb și negru (adică mi-au plăcut și alte vinuri/brânzeturi, separat). Aș descrie senzația produsă de vin prin înțepător, pe cea produsă de brie - intens, iar combinația: atracție.
Mulțumesc lui Daniel Botea pentru invitație, mulțumesc dlui Mihai Frincu pentru pasiunea pe care o insuflă, dnei Mirela Coman pentru că mi-a prezentat trei tinere minunate, Volt Rey (am uitat numele, scuze, dar am reținut că ești studentă la MCA), Popescu Mihaela (care mi-a dat 21-22 ani și îi mulțumesc pt compliment), Magdalena Filary, sufletul Centrului Polonez. Am ajutat-o pe Ianolia să câștige un premiu, prin mâna mea norocoasă.

Seara de mai a fost magică ... miros de ploaie și praf ridicat, terasă verde, oameni frumoși și pasionați (cu ț sau l), papile atrase de gustul de vin și brânză, de cireșe sau căpșuni. Nu e despre vin, nu e despre brânză, este despre oameni și pasiune, despre viață și dragoste, poate despre Paris sau amintiri din trecut sau viitor.