4 aprilie 2020

#Stauacasă și #mămișc

De pe 21 martie nu am mai ieșit din casă decât pentru cumpărături, o dată pe săptămână. Cel mai mult duc dorul plimbărilor în aer liber și a felicitărilor din aplicația de pe smartwatch. Nu sunt o fire extraordinar de activă, dar, stând la bloc, eram obișnuită să mă plimb în Grădina Botanică, aflată la câteva minute de mine. 

Asta e, trăim vremuri triste, în care e mai bine pentru noi toți să stăm acasă și mă bucur că și această probă din competiția SuperBlog face referire la acest lucru real din viața noastră. 

Pentru a-mi păstra sănătatea mintală și fizică, mi-am creat o rutină. După ce îmi iau micul dejun, fac sport pentru că vreau să îmi mențin măcar flexibilitatea. În plus, endorfinele eliberate în timpul sportului contribuie la relaxare, o stare de bine și reducerea stresului. Am o colecție drăguță de ceasuri damă, dar, în aceste vremuri, nu mă dezlipesc de smartwatch. 


Îmi plac ceasurile hybrid care arată ca un ceas normal, clasic, dar are și funcții inteligente și ecran tactil. Monitorizarea pulsului, a caloriilor arse, a numărului de pași, dar și a somnului sunt utile oricui care vrea să își monitorizeze starea de sănătate. În plus, te poți conecta cu oameni care fac parte din aceeași comunitate. 

Poți reda până și muzica preferată de pe un astfel de ceas și, atunci când stăm acasă, cu toții preferăm să ne energizăm cu muzica preferată. Cum ar fi să asculți You're never fully dressed without a smile în timp ce pedalezi pe bicicleta staționară?

Cam asta fac eu acasă din punct de vedere al activităților sportive: pedalez pe bicicletă, fac abdomene, genuflexiuni, apoi ud florile din apartament, fac curățenie și vorbesc la telefon în timp ce merg prin casă. Le-am trecut la activități fizice pentru că arzi calorii, te energizezi, simți că te miști și nu stai doar pe canapea.

Desigur mă și relaxez, iar smartwatchul mă ajută mult pentru că pot reda muzica favorită în timp ce citesc o carte interesantă. Chiar și faptul că faci parte dintr-o comunitate (de exemplu Garmin Connect) te ajută să reziști mai bine acestei perioade de distanțare socială. 

Nu uita, #staiacasă și desfășoară o activitate fizică, va contribui la sănătatea ta mintală și fizică, iar un smartwatch te ține motivat.