29 octombrie 2019

Gata de aventură

Proba 13 din competiția SuperBlog ne provoacă să visăm la vacanța noastră prin Europa. Cum avem mașină nouă, ne place să plecăm mai degrabă cu ea decât cu avionul, deoarece ai posibilitatea să faci mai multe opriri și ești mai spontan. Am merge în Italia pentru a vizita Roma și pe familia cumnatei mele. Pentru o călătorie lungă, trebuie să fii prevăzător. Deoarece vom pleca o perioadă mai mare, vom avea nevoie de o cutie portbagaj pentru bagaje suplimentare. Avantajul este că se pot monta ușor, au garanție și îți oferă un spațiu suplimentar pentru un spor de confort. 


Nu de puține ori, am încercat să fiu minimalistă cu bagajele și au apărut evenimente neprevăzute care ar fi necesitat să avem împachetate mai multe haine sau unele adecvate pentru experiența respectivă. Este mai bine să fii pregătit și să ai câteva lucruri în plus decât în minus și să te poți bucura în liniște de vacanță. 

Deoarece ne place să facem și mici excursii atunci când călătorim, bicicletele ar fi ideale pentru a putea sta mai mult timp în natură. Prin urmare, un suport pentru biciclete este ideal de avut la mașină. Ce este mai frumos decât să mergi cu mașina la un picnic, să te cazezi la unul din hotelurile de pe malul Addei în Italia și să te plimbi cu bicicleta respirând aerul curat, departe de agitația orașelor pline de turiști? 

Pentru o cazare mai ieftină, nu este deloc de neglijat nici ideea de a avea o remorcă și a te caza în zonele special amenajate din Italia. Pentru aceasta, ne-ar trebui un cârlig de remorcare. Toate acestea sunt detalii, dar niște detalii foarte importante de care depinde modul în care te bucuri pe deplin de vacanță sau nu. 

Pentru un plus de siguranță și confort, e util și un scut motor metalic care protejează motorul, cutia de viteze, radiatorul, baia de ulei a mașinii. 

A face un drum lung prin Europa cu propria mașină are și avantaje, dar și dezavantaje dacă nu ești pregătit cum trebuie pentru orice neplăceri ar putea apărea. Ai avantajul că ești mai spontan, mai liber, ai mai multe oportunități de vizitare a mai multor locuri, dar, dacă nu ești pregătit adecvat cu ceea ce îți trebuie, pot apărea și probleme care să îți strice vacanța sau, cel puțin, să nu te lase să te bucuri la maxim de experiența respectivă. 

A ține cont de toate aceste detalii și accesorii este mai mult decât a face niște achiziții, este despre a avea grijă de tine și cei dragi, de siguranța și confortul tuturor. Iar acest lucru este cel mai important. 

În concluzie, fă-ți un plan cu perioada în care vrei să pleci, cu zonele pe care vrei să le vezi, experiențele și activitățile pe care vrei să le faci acolo, pentru că, în funcție de acestea, accesoriile pot diferi. Vei avea nevoie de un suport de bagaje mai mare sau nu, vei avea nevoie de suport biciclete sau de un carlig de remorcare. Documentează-te riguros și cumpără doar produse de calitate.  Dacă ai grijă de aceste aspecte, te poți bucura alături de cei dragi de momente unice în vacanță, fără stres și evenimente neplăcute.