28 octombrie 2019

Căutându-mă, m-am regăsit

Proba 12 din competiția Super Blog ne provoacă la introspecție și nostalgie: care a fost parcursul nostru în ceea ce privește deciziile vestimentare? Pot spune că, până pe la 18 ani, am fost prea influențată de dorința altora de a mă îmbrăca într-un anumit fel. Mama considera că trebuie să te îmbraci elegant, la 4 ace. După ce am dat la facultate, am început, treptat, să mă caut pe mine. Modul în care ne îmbrăcăm spune multe despre noi. Dacă alegi să porți încălțăminte damă cu toc sau doar o pereche de adidași damă comozi, iar este o alegere pe care o iei cu un anumit motiv. Calea spre stilul actual, dacă poate fi numit vreun stil anume, nu a fost ușoară. A trebuit să mă accept așa cum sunt și să înțeleg că a face compromisuri de dragul altora, în timp ce eu nu mă simt bine în pielea mea, nu este ceva de dorit. Treptat, am pus costumele pe umeraș și am adoptat blugii, tricourile, puloverele și mesajele motivaționale. Îmi place roșul, negrul și albul și am realizat că nu îmi plac alte culori, cum ar fi albastrul, verdele, maroul. Nu îmi place încălțămintea cu toc, ci pantofii tip mocasini sau adidașii, care mă fac să mă simt confortabil, în ciuda celor 159 cm pe care îi am. Deși sunt cadru didactic la universitate, am învățat să îmi asum stilul sport/casual și să nu mă simt ciudat în pielea mea, doar pentru că alți colegi preferă un stil mai sobru, elegant. Îmi place acest stil elegant, doar că nu mă simt bine adoptându-l eu. 


Ceea ce îmi place la Answear este că am găsit produse care îmi plac și sunt adaptate stilului meu, așa ușor ciudat și nonconformist cum este el. Dacă ar fi să rezum stilul, aș folosi cuvinte ca: roșu, sport, motivațional, alb, negru, pufos, hygge, confortabil, acasă. Știu că e un amalgam de cuvinte, dar în fiecare dintre ele mă regăsesc și fiecare ascunde o parte din mine reliefată prin intermediul obiectelor vestimentare preferate. 

Just me

Și ca să prezint o ținută completă specifică stilului meu actual, am găsit poza perfectă, care ilustrează motto-ul în care cred și după care mă ghidez astăzi: Find yourself, and be that. (Găsește-te și fii așa!) 

Dacă vă uitați la ținută, nu o să exclame nimeni: Wow! Dar, cu siguranță, vei citi mesajul și poate te va pune puțin pe gânduri... sau poate mai mult. Eu așa sunt, simplă, fără prea multe accesorii, adoptând un stil minimalist. Ceea ce contează cu adevărat pentru mine este să fiu autentică și să transmit și altora că este ok să fii tu, indiferent dacă te încadrezi sau nu într-o normă.