19 octombrie 2019

Vindem-ieftin.ro - solutia la grijile tale in era digitală

Trăim într-o lume digitală și facem totul din spatele unui dispozitiv, fie că este un laptop, PC sau un telefon. Acest lucru se aplică inclusiv în domeniul construcțiilor. este mult mai ușor să căutăm materiale de construcții online. Pe o platformă ca Vindem Ieftin, găsești tot ce îți dorești, de la panouri solare la dale beton și piatră decorativă
Deși construcțiile sunt un domeniu foarte practic, nu ne oprește nimic să apelăm la o soluție digitală pentru a obține cel mai bun raport preț-calitate. Pe vindem-ieftin.ro, găsești inclusiv recenzii ale oamenilor mulțumiți, deci încă un motiv în plus să ai încredere în puterea marketingului din gură în gură (word to mouth advertising). 

Proba 8 din competiția Super Blog 2019 ne provoacă să ne imaginăm cum ar fi construit părinții sau bunicii o casă atunci când nu aveau posibilitatea de a cumpăra totul online, de a compara prețuri în câteva minute, de a urmări zeci sau sute de recenzii ale unor consumatori mulțumiți sau nu. Oare cum făceau ei asta? Nicio îndoială că totul mergea și înainte de a trăi o eră digitală, dar aveau nevoie de timp și nu aveau nici foarte multe opțiuni. Se mulțumeau cu ce găseau. 

Am discutat cu tatăl meu și mi-a povestit cum oamenii contactau cei mai apropiați distribuitori de materiale, plăteau prețul respectiv, fără să aibă posibilitatea să aleagă dintre mai multe oferte. Să zicem că ești în Dolj și îți spune un prieten că la el, la Timișoara, e mai ieftin. Trebuie să te gândești că acel ieftin va fi completat cu prețul transportului și tu, neavând putere de negociere, nu vei putea obține o reducere sau transport gratuit. Dar, cu vindem-ieftin.ro, ei îți aduc materialele dorite de la producător, cu reduceri de 10-20%. Cum? Ei au puterea de negociere pe care tu nu o ai. Iar înainte de Internet și tot progresul digital, bunicii și părinții noștri se mulțumeau cu ceea ce aveau în zona lor. Nu se puteau deplasa la distanțe foarte mari pentru a alege producătorul dorit și nu puteau da comandă pe net. Desigur, puteau da un telefon, dar mai întâi trebuia să afli de acei producători, iar uneori marketingul din gură în gură înainte de era digitală nu era așa de intens și puternic ca astăzi, când dai o căutare în motorul de căutare și în câteva secunde îți generează câteva mii de rezultate. 

Făcând o paralelă, aș putea sintetiza lucrurile astfel:

1. pe atunci nu aveai posibilitate să afli despre o mare varietate de opțiuni pe care le ai acum doar accesând o platformă ca Vindem Ieftin. Totul la un click distanță. 

2. nu aveai posibilitatea să vezi părerile unui număr mare de oameni cu privire la produsele oferite. Pe Vindem Ieftin, găsești zeci de recenzii ale clienților mulțumiți.

3. nu puteai obține prețuri reduse cu 10-20%, deoarece tu nu ai puterea de negociere a unei platforme ca Vindem Ieftin. Trebuia să te mulțumești cu prețurile pe care ți le prezenta un producător sau distribuitor de materiale de construcții.

4. Aveai nevoie de mai mult timp pentru a găsi toate materiale de construcții, deoarece acestea nu erau ăntr-un singur loc. Dura ceva până le găseai pe toate și reușeai să le procuri. Pe vindem-ieftin.ro găsești totul într-un singur loc. 

5. Rapiditatea este iarăși ceva de care atunci nu te prea bucurai. Comandând de o platformă online specializată pe construcții, ai și avantajul rapidității. 

6. Economie de bani și timp. Un alt avantaj al vremurilor digitale de astăzi. Având posibilitatea de comparație, transparența prețurilor și o concurență mult mai mare decât în trecut, poți face importante economii de bani și timp. Cu banii economisiți, te poți bucura de o minivacanță undeva, pentru a te mai relaxa. 

În concluzie, sunt foarte multe beneficii pe care noi le avem astăzi, comparativ cu vremurile trăite de bunicii sau părinții noștri. Pe atunci, ei străbăteau uneori zeci de kilometri pentru a ajunge într-un oraș mai mare unde să vadă și să comande produsele dorite. Nu aveau posibilitatea să deschidă un laptop, să intre pe net și în câteva minute să comande ceea ce doresc. Chiar dacă dădeau un telefon, nu vedeau produsul și nu aflau toate particularitățile sale, ceea ce astăzi poți vedea accesând pagina de prezentare a unui produs. Totul este mai rapid, pune accent pe vizual și pe experiența trăită de alți consumatori. 

Ajunși la un depozit la câteva zeci de kilometri, puteau constata că nu au ceea ce își doreau și trebuiau să o ia de la capăt cu alt depozit, dar în altă zi, pentru că deja pierduseră toată ziua. La final, pierdeau timp și bani și aveau un mare consum nervos. Nu pot decât să mă bucur că trăiesc aceste vremuri în care, cu ajutorul tehnologiei, totul este mai simplu, mai rapid, mai puțin stresant. În plus, obții produse de calitate, la un preț mult mai mic și te poți bucura de mai mulți bani în buzunar.